Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Z náhradníka dvougólovým hrdinou. Překonalo to nejdivočejší sny, zářil Čeryšev

Štěstí v neštěstí. Lépe ani moment z 24. minuty úvodního zápasu mistrovství světa z pohledu Ruska popsat nejde. Domácí výběr sice přišel o hvězdu Alana Dzagojeva, místo něj ale na hřiště dorazil Denis Čeryšev a dvěma góly se hlavní měrou podepsal pod drtivou výhru 5:0. Jeho druhý zásah se navíc může už teď směle ucházet o titul nejkrásnější branky šampionátu.

Denis Čeryšev z Ruska se raduje ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Ruský záložník úvod zápasu strávil pouze mezi náhradníky a očekával, že jestli do střetnutí naskočí, bude to někdy v druhém poločase. Sedmadvacetiletý hráč ale už během první části dostal pokyn, ať se rychle rozběhá. Po nástupu pak předvedl výkon, na který se bude vzpomínat ještě dlouho. 

"Nejde popsat, co cítím... Mám radost, že jsme vyhráli a já mohl pomoci týmu, také kvůli mojí rodině. Vždycky když jsem byl zraněný, tak se mnou společně trpěla," přidal hráč, který zatím hrál výhradně ve Španělsku za Gijón, Real Madrid, Sevillu a momentálně Villarreal.

První trefa ze závěru úvodní části, kterou zvýšil na 2:0, byla pro Čeryševa zároveň premiérovou v národním celku. A nebyla obyčejná. Rychlý brejk ruský reprezentant vyřešil zasekávačkou, po níž posadil dva Saúdy na zadek, a následně se trefil přesně k tyči. "Dostal jsem špatnou přihrávku, obránce šel do skluzu a já se jen snažil trefit míč. Nemohl jsem udělat nic jiného," uvedl.

Druhý zásah přidal v nastavení druhého dějství, kdy po spolupráci s Arťomem Dzjubou poslal míč do branky křížnou střelou šajtlí. "Snažil jsem se být co nejblíže u Dzjuby, protože jsme to tak nacvičovali na tréninku. Pak už jsem neměl moc času nad něčím přemýšlet, tak jsem kopl do míče a byl z toho gól," popsal.

Díky dvěma gólům byl Čeryšev zvolen nejlepším hráčem zápasu, rodák z Nižného Novgorodu však nechtěl podléhat příliš velké euforii. "Jestli je to splněný sen? Sen se mi splnil, když jsem byl v konečné nominaci. O něčem takovém se mi nesnilo ani v nejdivočejších snech," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články