Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

I přes fiasko na MS hodlá bojovat dál. Löw zůstane koučem Německa

Trenérem německé reprezentace i po mistrovství světa, kde obhájce titulu skončil už v základní skupině, zůstane Joachim Löw. Osmapadesátiletý kouč zvažoval, zda nerezignuje, nakonec se ale rozhodl pokračovat ve smlouvě, jež mu vyprší v roce 2022, a chce přebudovat tým.

Joachim Löw
zdroj: Panoramic autor: Federico Pestellini

Za Löwa se už před pár dny postavilo vedení německého svazu, které mu i přes vyřazení v základní skupině vyslovilo důvěru. "Jsem vděčný za důvěru, kterou jsem dostal od svazového vedení. I přes oprávněnou kritiku cítím, že mě podporují. V uplynulých dnech, kdy jsem hodně přemýšlel, pro mě bylo důležité, že mě osobně kontaktovalo vedení," řekl Löw.

"Moje zklamání je stále obrovské. Ale teď chci navrhnout přestavbu týmu s plným zaujetím. Budu vše analyzovat společně s mým týmem, proběhnou pohovory a pokusíme se vyvodit odpovídající závěry směrem k příští reprezentační sezoně," dodal Löw.

Osmapadesátiletý kouč nejprve dělal asistenta Jürgenu Klinsmannovi a v roce 2006 ho nahradil na pozici hlavního trenéra. Od té doby dovedl Němce ke zlatu a bronzu z MS, stříbru z ME či triumfu na loňském Poháru FIFA. Při letošní obhajobě titulu však jeho svěřenci po senzační prohře 0:2 s Koreou obsadili ve skupině poslední místo.

Zatímco vedení svazu se za Löwa postavilo, fanoušci podle průzkumů mají spíše opačný názor a více než polovina dotázaných by si přála trenérův konec. Do vyřazovací fáze neprošlo Německo poprvé v historii.

"Měli jsme velmi otevřenou výměnu názorů a zabývali se mnoha body. Jsme pevně přesvědčeni, že Jogi je trenérem, který správně zanalyzuje situaci a podnikne kroky, aby vrátil týmu úspěchy," řekl svazový předseda Reinhard Grindel.

"Jsem velmi potěšen, že Jogi pokračuje. Dlouho jsme spolu seděli a mluvili a cítím z něj stále ohromnou energii. Po 14 letech úspěšné práce nyní musíme začít s přestavbou," dodal manažer reprezentace Oliver Bierhoff.

Nadšení z Löwova rozhodnutí neskrýval ani kapitán a brankář reprezentace Manuel Neuer. "Jsem potěšený, že budeme s Jogim pokračovat na naší dlouhé a úspěšné cestě. Jsem si jistý, že týmu společně vrátíme sílu," prohlásil gólman Bayernu Mnichov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články