Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Brazílie půjde na Belgii i s Marcelem, Uruguay o stavu Cavaniho mlží

Opora brazilské obrany je zpět. Levý bek Marcelo je po zranění zad opět v pořádku a kouč kanárů Tite dokonce prozradil, že ho nasadí do čtvrtfinálového střetnutí s Belgií. To start uruguayské hvězdy Edinsona Cavaniho v utkání proti Francii zůstává zahalen tajemstvím, jelikož trenér Óscar Tabárez odmítl prozradit, v jaké kondici útočník je. Přímé přenosy čtvrtfinálových zápasů sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od pátku. 

Brazilec Marcelo musí střídat kvůli zranění
zdroj: REUTERS autor: Maxim Shemetov

Marcelo musel v posledním utkání základní skupiny proti Srbsku už v desáté minutě střídat a vynechal vítězné osmifinále s Mexikem. Na levém kraji obrany ho v obou duelech zastoupil Filipe Luís.

"Mluvil jsem s oběma z nich. Filipe Luís hrál v obou zápasech velmi dobře, ale nyní půjdeme do zápasu znovu s Marcelem," prohlásil kouč Brazílie Tite.

To fanoušci Uruguaye na podobně dobrou zprávu zatím čekají marně, jelikož stav útočné hvězdy Edinsona Cavani je nejasný.

Kdo je favoritem ve čtvrtfinále? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Cavani nedohrál osmifinále s Portugalskem, ve kterém rozhodl dvěma góly o vítězství 2:1. Vyšetření ukázalo, že jednatřicetiletý kanonýr Paris St. Germain nemá v poraněném lýtkovém svalu trhlinu, ale jen hematom. Cavani se na otevřeném tréninku připravoval individuálně.

"Nemohu vám dát všechny informace, stejně jako my nezískáme všechny informace od francouzského týmu. Za méně než 24 hodin se dozvíte, kdo bude hrát a kdo bude na lavičce," řekl kouč Tabárez.

Cavani je s třemi brankami nejlepším střelcem jihoamerického týmu na šampionátu v Rusku. Uruguay se s Francií utká o postup do semifinále MS v pátek od 16 hodin v Nižním Novgorodu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články