Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Argentina si finále nezaslouží, prohlásil Robben

Sao Paulo - Ofenzivní hvězdy nizozemských fotbalistů považují postup Argentinců do finále za nezasloužený. Zklamalo je, jakým způsobem proti nim jihoamerický soupeř v semifinále hrál. Prý spoléhal na bezbrankovou remízu a penalty, v nichž posléze zvítězil 4:2. "Zasloužili jsme si více. Argentina vsadila na to, že se zápas rozhodne v penaltách, zatímco my jsme se snažili hrát a vyhrát," prohlásil záložník Wesley Sneijder.

Wesley Sneijder
zdroj: AP

Středopolař Galatasaraye Istanbul neproměněnou penaltou ve třetí sérii rozstřelu nechtěně přispěl k nizozemskému vyřazení. "Nedal jsem, omlouvám se, ale měli jsme proměnit jednu z našich šancí v předchozích 120 minutách," uvedl třicetiletý Sneijder.

Také podle křídelního útočníka Arjena Robbena mělo hrát finále Nizozemsko. "Argentina si nezasloužila vyhrát a postoupit do finále. Neměla téměř žádné šance, ty největší jsme měli my," tvrdila opora Bayernu Mnichov.

Protože hraje v bavorském klubu, bude ve finále fandit Němcům. "Myslím, že Německo tady toho ukázalo víc než Argentina. Mám v Německu mnoho přátel, takže doufám, že vyhraje," dodal Robben.

Němcům věří také záložník Dirk Kuijt. "Musím říct, že mě Argentina nijak neuchvátila, přestože mají hráče takového kalibru jako Lionel Messi. Němci si s nimi poradí," mínil. "Jsem zklamaný, byli jsme tak blízko, abychom dosáhli na druhé finále po sobě," připomněl Kuijt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články