Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Němci budou ve výhodě. My jsme jako po válce, uvedl kouč Argentiny

Sao Paulo - Trenér argentinské reprezentace Alejandro Sabella se domnívá, že odpočatí Němci budou mít v nedělním finále proti jeho týmu velkou výhodu. Sabellovi svěřenci mají za sebou vyčerpávající semifinálový duel s Nizozemskem, který rozhodli až v penaltovém rozstřelu. "Někteří hráči mají bolesti, jsou pomlácení, unavení - jsou to tak říkajíc následky války," uvedl Sabella.

Alejandro Sabella na lavičce Argentiny
zdroj: Isifa

"Máme hrát finále s o den kratší přípravou a proti týmu, jako je Německo. Ale s naší pracovitostí, pokorou a přístupem se budeme snažit dostat až na vrchol," uvedl devětapadesátiletý kouč. "Uvidíme, zda to bude problém. Německo semifinále rozhodlo v prvním poločase, v druhém už pak mohlo polevit. My museli vynaložit veškeré úsilí, abychom se dostali do finále. Zápas bude hodně těžký," dodal.

O německém fotbalu mluvil s obdivem. "Německo vždy předvádělo svoji fyzickou sílu, taktickou vyzrálost a psychickou odolnost. Vždy také měli hráče s jihoamerickým stylem hry," konstatoval.

Radost fotbalistů Argentiny
zdroj: ZUMA autor: Marcelo Machado De Melo

Argentina se probojovala do finále šampionátu poprvé od roku 1990 poté, co gólman Sergio Romero v penaltovém rozstřelu vychytal pokusy Rona Vlaara a Wesleyho Sneijdera. Jihoameričané ani jednou nezaváhali a vyhráli na penalty 4:2.

Sabella chválil defenzivního záložníka Javiera Mascherana, který senzačním obranným zákrokem v závěru normální hrací doby zabránil Arjenu Robbenovi vstřelit branku. "Mascherano je symbol. Vzal tíhu semifinále na svá ramena. Je to vynikající hráč."

Zrovna Mascherano dohrál semifinále i přes inkasovaný tvrdý úder do hlavy. Po srážce s Georginiem Wijnaldumem z 26. minuty vypadal hodně zmateně. Zpočátku si držel hlavu, udělal pár kroků, nakonec se ale zhroutil na zem a musel být ošetřen. Po chvíli se vrátil na hřiště a dohrál celý zápas.

O moc líp na tom nebyl ani Pablo Zabaleta, jenž na začátku druhé části prodloužení obličejem narazil do ramene Dirka Kuyta a krvácel z úst. Lékaři mu do nich dali tampon, se kterým devětadvacetiletý obránce Manchesteru City zbylé minuty odehrál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články