Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Messi, Neymar, Haaland? Barcelona udrží svou hvězdu a přivede další, tvrdí bývalý skaut klubu

Zdá se, že katalánský fotbalový kolos chytá druhý dech. Nedávný návrat bývalého prezidenta klubu Joana Laporty má být léčbou na všechny trable, kterých není málo. Barcelonu tíží dluhy 1,1 miliardy eur a hrozba odchodu hlavní ikony Barcelony Lionela Messiho. Teď se však zdá stále pravděpodobnější, že malý fotbalový kouzelník, který loni už bral za kliku a napsal vedení, že končí, nakonec zůstane i poté, co mu koncem června skončí smlouva. Ke změně názoru mají přispět posily.

Třiatřicetiletý fotbalový polobůh (druhá půlka, Cristiano Ronaldo, je v Juventusu) podle Andreho Curyho, bývalého skauta Barcelony, neodejde. "Jsem si téměř jistý, že Leo zůstane v Barceloně," řekl Cury rádiu Continental s tím, že Messi má výborný vztah se staronovým prezidentem klubu.

U předchozího vedení Messimu vadilo, že ho nebrali vážně a Barcelona slábla. "Chtěl konkurenceschopný tým a oni souhlasili, jenže mu řekli, že chtějí udělat jednu věc, a udělali jinou. Leo z toho byl vynechán," popisuje bývalý skaut, co přimělo argentinskou hvězdu k myšlenkám na odchod.

Ale to už je údajně minulostí. "V klubu se teď děje spousta pozitivních věcí," tvrdí Cury.

Zatímco po minulé sezoně byl Argentinec rozčílený, když vedení nechalo odejít jeho parťáka z útoku Luise Suáreze, který nyní řádí v útoku Atlética Madrid, teď to vypadá, že by mohl naopak přijít další bývalý Messiho spoluhráč a přítel Neymar.

Devětadvacetiletý Brazilec, který se ještě nedávno těšil, že se sejde se svým ještě slavnějším kamarádem v Paříži v dresu St. Germain, prý nyní otočil. Podle Curyho, který byl deset let Neymarovým agentem, už dal Barceloně vědět, že by se chtěl vrátit do Katalánska. "Messi bude hrát znovu s Neymarem, ovšem ne v PSG, ale v Barceloně," naznačil Cury v deníku El Litoral.

A zdá se, že nic není nemožné. I když Barcu tíží obří závazky, s příchodem Laporty všichni věří v návrat starých dobrých časů. A vedení klubu nevyloučilo příchod technického Brazilce, který se už měl nechat slyšet, že by v tom případě byl ochoten i ubrat ze svých astronomických požadavků.

A vedení Barcelony se dál snaží přivést i nejžádanější fotbalové zboží současnosti – norského ostrostřelce Erlinga Haalanda z Dortmundu i dalšího útočníka Lautara Martíneze z milánského Interu.

Kdyby to vyšlo, byla by Barcelona opět nastartovaná vládnout klubovému fotbalu, což by její fanoušky určitě hodně potěšilo poté, co letos v Lize mistrů vypadla už před čtvrtfinále.

Zdroj
marca.es, mar

Hlavní zprávy

Nejčtenější články