Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona je opět druhá a Messi zapsal rekordní start. Brankář Bunú zachránil Seville remízu

Barcelona si po šestigólové kanonádě vzala zpět druhé místo. Lionel Messi nastoupil za katalánský velkoklub do rekordního 768. soutěžního duelu, v němž dvěma góly a asistencí pomohl k výhře 6:1 v San Sebastianu. Ve 28. kole španělské ligy zvítězil Real Madrid na hřišti Celty Vigo 3:1. Dvěma brankami a asistencí se na výhře podílel útočník Karim Benzema. Brankář Sevilly Bunú vstřelil v poslední minutě vyrovnávací gól. Konkurent Tomáše Vaclíka zařídil svému týmu alespoň bod za remízu 1:1 na hřišti Valladolidu. V čele tabulky je nadále Atlético, které udolalo Alavés 1:0 díky Luisovi Suárezovi.

Sergino Dest slaví svou branku s Lionelem Messim
zdroj: ČTK/AP autor: Alvaro Barrientos

Messi předčil bývalého spoluhráče Xaviho a osamostatnil se na prvním místě v počtu startů za Barcelonu. Katalánský celek vyhrál páté kolo za sebou a ztrácí čtyři body na vedoucí Atlético Madrid, které díky Luisi Suárezovi zdolalo předposlední Alavés 1:0. Čtyři minuty před koncem neproměnil penaltu hostující útočník Joselu. "Rojiblancos" bodovali v pátém duelu La Ligy v řadě.

Barcelonu poslal do vedení v 37. minutě Griezmann, který tak stylově oslavil dnešní 30. narozeniny. Před koncem úvodního poločasu přidal druhý zásah hostů Dest, který se trefil i po pauze. Po něm rozšířili gólový účet Messi s Dembélém, za domácí snížil Barrenetxea, ale závěrečné slovo měl v 89. minutě opět Messi.

Nejlepší střelec Realu Benzema dvakrát těžil z práce Toniho Kroose. Ve 20. minutě zužitkoval jeho kolmici za obranu a o deset minut později pro něj německý záložník před gólovou střelou vybojoval míč na hranici vápna.

Vigo snížilo zásluhou Santiho Miny, ale Benzema korunoval skvělý výkon v nastaveném čase, kdy předložil míč před prázdnou bránu Marcu Asensiovi. "Bílý balet" bodoval podesáté v řadě, Vigo je jedenácté.

Hráči Realu Madrid oslavují gól
zdroj: Reuters autor: Miguel Vidal

Hráči Atlética Madrid totiž zdolali předposlední Alavés. Gólem v 54. minutě rozhodl Luis Suárez. "Rojiblancos" bodovali v pátém duelu La Ligy za sebou.

Čtvrtfinalista Evropské ligy Villarreal si poradil s nováčkem z Cádizu 2:1 a ze sedmé pozice se přiblížil na rozdíl dvou bodů Betisu a pátému San Sebastianu. Naopak osmá Granada, která je rovněž mezi posledními osmi celky Evropské ligy, prohrála ve Valencii 1:2. Getafe remizovalo s nováčkem z Elche 1:1.

Utkání ve Valladolidu dlouho spělo k překvapivému vítězství sestupem ohrožených domácích, které poslal do vedení v 44. minutě z pokutového kopu Fabiáno Orellana. Při sázce na všechno v úplném závěru ale přišla chvíle Maročana Bunúa, jemuž dělal v utkání náhradníka český gólman Tomáš Vaclík. V poslední minutě nastaveného času domácí obrana podcenila situaci po rohovém kopu, míč se po závaru a odrazu od tyče dostal postupně až k brankáři Sevilly, který ho pohotově poslal z malého vápna do sítě.

Fotbalisté Betisu se po porážce z minulého kola vrátili na vítěznou vlnu. Dvěma góly v rozmezí pěti minut porazili Levante 2:0 a drží naději na postup do evropských soutěží. Betis poslal po bezbrankovém prvním poločase do vedení v 70. minutě po krásném sólu francouzský záložník Nabil Fekir. O pět minut později přidal pojistku španělský útočník Juanmi.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:

Betis Sevilla - Levante 2:0 (70. Fekir, 75. Juanmi), Bilbao - Eibar 1:1 (9. Berchiche - 17. Kike), Vigo - Real Madrid 1:3 (40. Mina - 20. a 30. Benzema, 90.+3 Asensio), Huesca - Pamplona 0:0, Valladolid - FC Sevilla 1:1 (44. Orellan z pen. - 90.+4 Bunú), Getafe - Elche 1:1 (60. Ünal - 20. Milla), Villarreal - Cádiz 2:1 (5. Moreno z pen., 67. Bacca - 69. Alex), Valencie - Granada 2:1 (4. Wass, 66. Blanco - 90. Soldado), Atlético Madrid - Alavés 1:0 (54. Suárez), San Sebastian - FC Barcelona 1:6 (77. Barrenetxea - 43. a 53. Dest, 57. a 89. Messi, 37. Griezmann, 71. Dembélé).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články