Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Messi vyrovnal Xaviho rekord a zářil s Huescou. Real zachránil výhru v nastavení, Atlético škobrtlo

Real Madrid prohrával ve 27. kole španělské La Ligy s Elche, ale díky dvěma gólům Karima Benzemy vývoj zápasu obrátil v konečných 2:1. Na vedoucí Atlético ztrácí šest bodů. Atlético Madrid nenašlo recept na obranu Getafe a jen remizovalo 0:0. Barcelona poskočila opět na druhé místo, když jasně přehrála Huescu 4:1. Dvakrát zacílil Lionel Messi, který vyrovnal rekord Xaviho v počtu startů za Barcelonu s 767 zápasy. Sevilla udolala v derby Betis 1:0.

Lionel Messi v utkání s Huescou
zdroj: ČTK/AP autor: Joan Monfort

Barcelona vyhrála v La Lize počtvrté v řadě, bez porážky je už 17 zápasů a v tabulce se posunula na druhé místo. Za vedoucím Atléticem Madrid zaostává o čtyři body, Real Madrid o dva body přeskočila. Huesca je poslední.

Třiatřicetiletý Messi otevřel ve 13. minutě skóre a na jeho branku po dvaceti minutách navázal Antoine Griezmann. Hosté v nastavení prvního poločasu snížili z pokutového kopu, po přestávce ale Oscar Mingueza po Messiho asistenci zvýšil na 3:1. Messi pak v 90. minutě zpečetil symbolicky skóre.

Argentinský reprezentant přišel do Barcelony v roce 2000 jako třináctiletý, v áčku debutoval o čtyři roky později. Během angažmá přepsal řadu klubových rekordů. V roce 2012 překonal Cesara a stal se nejlepším střelcem klubu, nyní má na kontě 661 gólů. Je také hráčem s největším počtem trofejí, s Barcelonou jich posbíral celkem 34. Na kontě má i nejvíce asistencí (290), hattricků (48) a gólů v jedné sezoně (73).

Vedle klubových rekordů se pyšní i titulem pro nejlepšího střelce španělské ligy a ve sbírce má i šest Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa.

En-Nesjrí hrdinou 

Sevillské derby rozhodl nejlepší střelec týmu Júsuf En-Nesjrí. Sevilla neprohrála páté derby v řadě, navíc ukončila rivalovu čtyřzápasovou vítěznou sérii. Betis je po porážce na šestém místě, Sevilla zůstává čtvrtá.

San Sebastian po sedmi zápasech prohrál, jediný gól za Granadu vstřelil Germán Sánchez. Kapitán Granady v 52. minutě šťastně tečoval do branky Díazovu střelu ze střední vzdálenosti. Granada se výhrou naladila na odvetu osmifinále Evropské ligy proti norskému Molde. První utkání vyhrál španělský celek 2:0.

San Sebastian přišel o úspěšnou sérii, během které získal 15 z 21 možných bodů. Zůstává na pátém místě, v případě výhry v sevillském derby ho večer může bodově dotáhnout Betis.

Celta Vigo doma remizovala bez branek s Bilbaem. Útočník baskického týmu Iňaki Williams nastoupil k 184. utkání La Ligy v řadě, čímž vyrovnal na třetím místě historických tabulek brankářskou legendu Andoniho Zubizarettu.

Sport
zdroj: ČT4

Real v prvním poločase proti outsiderovi šance neproměnil a po hodině hry jako první inkasoval po trefě Calva. V 73. minutě rovněž hlavou po rohovém kopu vyrovnal Benzema a francouzský útočník těsně před koncem dokonal obrat výstavní ranou z voleje. Madridský tým naplno bodoval po dvou remízách 1:1 a protáhl ligovou sérii bez porážky na sedm duelů.

Atlético sahalo po vítězství hlavně ve druhém poločase. Félixova trefa hlavou však neplatila, protože podle rozhodčích byl míč po Llorenteho centru celým objemem za čárou. V 70. minutě dostal domácí Nyom červenou kartu za faul na Lodiho, ale Simeoneho svěřenci početní výhodu nevyužili. Velkou šanci v závěru nevyužil náhradník Dembélé.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Alavés - Cádiz 1:1 (36. Joselu z pen. - 84. Álex z pen.), Real Madrid - Elche 2:1 (73. a 90.+1 Benzema - 61. Calvo), Getafe - Atlético Madrid 0:0, Vigo - Bilbao 0:0, Granada - San Sebastian 1:0 (52. Sánchez), Eibar - Villarreal 1:3 (55. Enrich - 1. Gómez, 34. Bacca, 87. Pedraza), FC Sevilla - Betis Sevilla 1:0 (27. En-Nesjrí), FC Barcelona - Huesca 4:1 (13. a 90. Messi, 35. Griezmann, 53. Mingueza - 45.+4 Mir z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články