Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Portugalský tisk vynáší Ronalda do nebes

Praha/Lisabon – Euforie zavládla v Portugalsku. Prakticky všechny deníky oslavují kapitána týmu Cristiana Ronalda, který jediným gólem zajistil postup Portugalců před český tým. Označují hlavní hvězdu svého týmu za nejlepšího fotbalistu na světě a už už by mu předávali Zlatý míč.

List Diário de Notícias napsal, že Ronaldo nejen posunul jedinou brankou zápasu Portugalce do semifinále Eura, ale také udělal další krok k získání Zlatého míče. Přitom jeho tým dlouho nemohl překonat českou obranu a jejího gólmana. "Byl to vytrpěný, ale nakonec zasloužený triumf. Zdálo se, že po mytickém lobu Poborského v roce 1996 skončí pro Portugalce tentokrát Euro na rukavicích Petra Čecha," ocenil list českého brankáře jako největší překážku.

Tou další byly tyče české branky. "CR7 (Ronaldo) zakončil první poločas střelou, která - nebýt tyče - mohla být gólem turnaje," připomněl list parádní akci, při níž při českém týmu stálo štěstí.

Deník cituje i několik portugalských hráčů, kteří také nešetří chválou na adresu svého kapitána. "Ronaldo je nejlepší na světě a dal portugalskému lidu tolik radosti. Je skvělé vědět, že je celá země v ulicích a cítíme přízeň fanoušků," řekl Pepe.

Ronaldovi tleskají i novináři v sousedním Španělsku, které může být portugalským soupeřem v semifinále. "Cristiano se konečně stal vůdcem, kterého jeho země potřebovala a Portugalsko představilo svou kandidaturu na titul. Je to mužstvo s duší a vírou," napsal na adresu hvězdy Realu Madrid list El País.

Týmu blahopřál i portugalský prezident Aníbal Cavaco Silva. "Je to důvod k radosti a hrdosti. Ukázali jste, že v těch nejtěžších chvílích Portugalci vyrostou a překonají velké překážky," napsal ve zprávě týmu. Premiér Pedro Passos Coelho sledoval zápas v Riu de Janeiru, kde je na konferenci OSN. Občas prý měl chuť si sám také kopnout, aby vítězství přišlo dřív.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články