Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

SESTŘIH: Deset statečných se bilo s tureckou přesilou marně, Češi na Euru končí

Konec nadějí. Čeští fotbalisté dělali, co mohli, ani po vyloučení Baráka po druhé žluté kartě už ve dvacáté minutě nehodili flintu do žita. Sice prohrávali, ale Souček vyrovnal, a dál snažili topit pod tureckým kotlem. Ten ale nakonec vydržel a česká hra vabank v závěru přinesla Turkům vítězný gól. Haškův celek na evropském šampionátu končí s jedním bodem.

Antonín Barák skrývá tvář v dresu po obdržení červené karty v utkání s Tureckem
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Česko musí vyhrát, Turci mohou prohrát i o dva góly. S tím šly oba týmy do zápasu, ale nikdo nevěřil, že by Turci za obrovské podpory svých fanoušků na stadionu v Hamburku kalkulovali s výsledkem.

Trenér Hašek poslal do útoku místo Schicka, který se zranil v zápase s Gruzií, Chytila a vedle něho postavil do útoku Hložka, který v závěru sezony získával v Leverkusenu po zranění sebevědomí a jeho forma rostla.

Začátek zápasu v ohlušujícím prostředí patřil českému celku a Provod před vápnem nasadil k ráně, ta byla tečovaná a turecký gólman Günok měl plné ruce práce.

Haškův celek byl i dál nebezpečnější, ale tvrdou ránu schytal z vlastních řad. Ve dvacáté minutě podruhé uprostřed hřiště fauloval Barák a po druhé žluté kartě musel ze hřiště.

Turci ani potom nebyli moc nebezpeční. Sice měli častěji míč u nohou a tlačili se před pokutové území gólmana Staňka, ale tam moc nehrozili.

Naopak v závěru poločasu sebral míč Provod dvacet metrů od české branky, proběhl s ním celým hřištěm a ideálně našel nabíhajícího Davida Juráska, který ale tváří v tvář Günoka nepřekonal.

To mrzelo oslabený český celek v úvodu druhé půle, kdy Souček nejdříve zlikvidovaL velkou šanci, ale vykloubil si rameno a na další střelu Cahanoglua už nedosáhl a soupeř vedl.

Do brány musel Kovář, na hřiště přišli Kuchta s Chorým a i v deseti Turkům škodili jako mohli. Po akci Chorého pak v 66. minutě Souček zblízka vyrovnal.

I potom se Haškovi svěřenci tlačili za výhrou, ale hra na riziko přinesla v nastaveném čase vítězný gól Turkům, kteří postoupili ze skupiny.

Skupina F:

Česko – Turecko 1:2 (0:0)

Branky: 66. Souček – 51. Calhanoglu, 90.+4 Tosun. Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (všichni Rum.) – Kwiatkowski (video, Pol.). ŽK: Barák, Schick (mimo hřiště), Jaroš (mimo hřiště), Červ (mimo hřiště), Krejčí, Souček – Özcan, Yildiz, Yüksek, Günok, Calhanoglu, Cakir (mimo hřiště), Müldür, Akaydin, Kökcü, Ayhan, Güler (mimo hřiště). ČK: 20. Barák, 90.+8 Chorý (oba Česko). Diváci: 47.683.

Česko: Staněk (55. Kovář) – Holeš, Hranáč, Ladislav Krejčí II – Coufal, Provod (75. Lingr), Souček, D. Jurásek (81. M. Jurásek) – Barák, Hložek (55. Chorý) – Chytil (55. Kuchta). Trenér: Hašek.

Turecko: Günok – Müldür, Akaydin, Demiral, Kadioglu – Yüksek (63. Yokuslu), Özcan (46. Ayhan) – Güler (75. Tosun), Calhanoglu (87. Kökcü), Yildiz (76. Aktürkoglu) – Yilmaz. Trenér: Montella.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články