Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jeden u českého, druhý u slovenského týmu. Jak si bratři Kojnokové navzájem drží palce

Bratři Martin a Jakub Kojnokové se oba vydali fotbalovou cestou. Každý ale momentálně působí v jiném týmu. Zatímco Martin dělá kondičního trenéra u české reprezentace, jeho mladší sourozenec je vedoucím mužstva slovenského národního týmu. A oba si navzájem drží palce, aby jejich týmy zůstaly na mistrovství Evropy co možná nejdéle. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bratři Kojnokové se profesně potkali až na Euru, každý je ale v jiném týmu

Oba se teď soustředí na třetí zápasy svých týmů.

Zatímco Slováky čeká výběr Rumunska, Češi hrají o postup ve středu večer s Turky.

"Samozřejmě je to zajímavé pro lidi kolem nás. Pro mě osobně je to pocta a čest být vůbec součástí nějaké reprezentace na takovém turnaji," říká Martin Kojnok k tomu, že on i jeho bratr působí každý u jiné reprezentace na Euru.

"Píšeme si, jsme v kontaktu. Samozřejmě jsem mu po výhře s Belgií gratuloval a doufám, že si pak navzájem pogratulujeme z postupu ze skupiny," dodává muž, který začínal ve fotbale u žen.

S bratrem podle svých slov ještě nepracoval. "Ale byli jsme ve futsalovém týmu. On byl ale hráč a já trenér."

I Jakub Kojnok je nadšený, že může s bratrem pracovat na mistrovství Evropy.

"Je to super pocit, přeju to bratrovi, že se dostal do české reprezentace, a doufám, že se jim bude dařit na turnaji. Přeju mu to."

Vedoucí mužstva slovenské reprezentace přiznává, že Čechům fandí, hlavně ale bratrovi. "Stejně jako jsem mu fandil dřív. Myslím, že je to vzájemné. Spolu se nám nikdy nepodařilo pracovat, možná někdy v budoucnu, snad," říká technický vedoucí slovenského áčka.

A pokračuje: "Je to starší bratr, byl mým vzorem, následoval jsem ho v životních krocích. Po zápase jsme si vyměnili pár zpráv, taky mi gratuloval po vítězství."

Doufá, že po ME se s bratrem sejde.

"Po turnaji snad bude větší prostor, abychom si vyměnili dojmy z turnaje," dodává s výhledem na vytoužený postup českého a slovenského týmu ze skupin.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články