Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chorvaté vyzvou obhájce titulu ze Španělska, Modrič nenastoupí

Bordeaux – Ačkoli mají fotbalisté Chorvatska k postupu do osmifinále mistrovství Evropy velmi blízko, jistotu ještě nemají. Proto by rádi jako první tým na turnaji obrali o body obhájce titulu Španělsko. To už si play-off zajistilo, a pokud prodlouží čtrnáctizápasovou sérii bez porážky na evropských šampionátech, vyhraje skupinu. Zápas začne v Bordeaux ve 21:00, hlavním rozhodčím bude Nizozemec Björn Kuipers. Přímý přenos sledujte na ČT2 nebo našem webu.

Radost fotbalistů Španělska
zdroj: ČTK/DPA/Federico Gambarini

Španělé na Euru naposledy prohráli v roce 2004, v posledních sedmi zápasech na šampionátu dokonce ani neinkasovali a gól nedostali ani v posledních 10 soutěžních zápasech. To se nyní pokusí zlomit Chorvaté, kteří touží napravit nevydařený závěr zápasu s Českem, v němž ztratili dvoubrankové vedení.

"Už je to za námi. Teď chceme bodovat se Španělskem. Bude to těžké, protože je to nejlepší tým na světě. Ale tak nesmíme přemýšlet. Musíme se soustředit na sebe, ať oni přemýšlejí o nás," prohlásil záložník Ivan Rakitič, který zná většinu španělského týmu, jelikož působí v Barceloně. "Stačí nám bod, ale my chceme vyhrát," dodal.

Chorvaté bez Modriče

Komplikací pro Chorvatsko je zranění klíčového záložníka Luky Modriče, který si poranil přitahovač a duel se Španělskem vynechá. Přitom by pro něj jako pro hráče Realu Madrid byl zápas vysoce prestižní. O to důležitější bude Rakitičova role. Místo Modriče by mohl dostat šanci v sestavě teprve devatenáctiletý talent Ante Čorič. Druhou variantou je Mateo Kovačič.

Zdravotní potíže měl i útočník Mario Mandžukič, který vynechal předzápasový trénink, ale údajně by měl být připraven hrát. Také Španělsko by ale nemuselo nastoupit v nejsilnější sestavě. Trenér Vicente Del Bosque zřejmě bude šetřit stopera Sergia Ramose, který má na kontě žlutou kartu, a nebude riskovat, že by o něj přišel na osmifinále. Šanci by mohli dostat i mladý bek Arsenalu Héctor Bellerín a v útoku Aritz Aduriz. V brance by mohl nastoupit veterán Iker Casillas.

"Nějaké změny být mohou. Ale to neznamená, že zápas nebereme vážně. Chceme vyhrát jako každé utkání," upozornil Del Bosque. Oba celky se spolu utkaly ve skupině už na minulém šampionátu a Španělsko vyhrálo 1:0. Chorvaté naposledy ve vzájemném utkání zvítězili v roce 1994.

"Před čtyřmi lety u toho byli skoro všichni současní hráči. Tato zkušenost nám hodně pomůže. Jsme připraveni a věřím, že můžeme uspět," řekl levý bek Chorvatska Ivan Strinič. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články