Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Španělsko si může po utkání s Turky zajistit postup mezi nejlepších šestnáct

Nice - Postup do osmifinále si mohou zajistit v utkání s Tureckem fotbalisté Španělska. Potřebují k tomu získat tři body v duelu se soupeřem, se kterým španělský výběr neprohrál už více než šedesát let. Přímý přenos sledujte od 20:30 na ČT sport a našem webu.

Španělští fotbalisté
zdroj: ČTK/DPA autor: Federico Gambarini

Turci potřebují zlepšený výkon kapitána Ardy Turana, který zklamal při prohře 0:1 s Chorvatskem a následně se za svůj výkon omlouval. Tentokrát má o motivaci více, jelikož působí v Barceloně a nastoupí tak proti spoluhráčům. "Věřím, že jako tým budeme mnohem efektivnější než proti Chorvatsku. Já osobně hrál špatně, ale teď se to budu snažit vynahradit," řekl Turan. "Španělsko je favorit. Ale mají také jen 11 hráčů jako my. Budeme bojovat alespoň o bod. Pokud se to povede, budeme mít velkou šanci na postup," dodal.

Sám si není jistý, zda je pro něj dobře, že zná většinu španělských hráčů. "Já znám je, ale oni znají mě, takže nevím, zda je to výhoda či nevýhoda. Každopádně tam mám hodně kamarádů a bude to zajímavé," připustil Turan. Zápas se Španěly mu připomíná mládí. "Hrávali jsme s klukama na ulici. Často jsem hrál sám proti pěti protihráčům. Byl jsem odvážné dítě a nikdy jsem se ničeho nebál. Naopak mám rád výzvy, tak to mám i teď," dodal Turan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Česko

Španělsko je velkým favoritem, už 13 zápasů v řadě na ME nenašlo přemožitele. Naposledy prohrálo na Euru 2004. V posledních 599 minutách na šampionátech dokonce ani neinkasovalo. "Turci jsou kvalitní hráči, kteří hrají s velkou vášní a nebudou snadným soupeřem. Ale chtějí hrát fotbal, proto bychom měli mít více prostoru na útočení," řekl obránce Španělska Juanfran.

Španělé se však v posledních zápasech trápí v útoku: nedali gól Gruzii a proti českému týmu je zachránil až stoper Gerard Piqué v závěru. "Hlavní je, že jsme vyhráli, a ne kolik jsme dali gólů. Měli jsme dost šancí a v dalších zápasech je proměníme. Góly přijdou," věří Juanfran.

Předpokládané sestavy:

Španělsko: De Gea - Juanfran, Ramos, Piqué, Alba - Busquets, Iniesta, Fábregas - Silva, Morata, Nolito.

Turecko: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan, Özyakup - Calhanoglu, Turan - Tosun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články