Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Albánci přes výhru nad Rumunskem zatím nemají jistotu vytouženého postupu

Lyon - Fotbalisté Albánie musejí tři dny čekat, než se dozvědí, zda pro ně bude mistrovství Evropy pokračovat. Po výhře 1:0 nad Rumunskem mají ve skupině A na třetím místě tři body a šanci, že se vejdou mezi čtyři postupující celky ze třetích míst. Už teď ale slaví největší úspěch ve své historii.

Fanoušci Albánie
zdroj: ZUMA

"Pokud se to povede, budeme hrát až v sobotu, nebo v neděli. Do té doby se budeme normálně připravovat, sledovat ostatní zápasy a věřit, že to bude stačit," řekl trenér Albánců Gianni De Biasi. "A pokud na turnaji zůstaneme, budeme představovat velký problém pro tým, který nás dostane. I pro ty největší. První dva zápasy si hráči zvykali, ale teď nabrali sebevědomí a nebojí se nikoho. Věřím, že si postup zasloužíme," dodal.

"A pokud to stačit nebude, tak jsem si jistý, že i tak jsme udělali velkou radost všem Albáncům. I těm, co žijí po celém světě. Kamkoli přijedeme, máme své fanoušky. A pro ně jsme vyhráli," prohlásil italský kouč. Výhra nad Rumunskem znamenala pro Albánii premiérové vítězství na ME. Gólem se o ni zasloužil Armando Sadiku.

"Bylo to velmi emociální. Neskutečný moment vidět všechny ty Albánce slavit. Jsem moc rád, že jsem ten gól dal, ale uznání zaslouží celý tým. Už teď jsme dosáhli svého cíle. Připsali jsme si vítězství na evropském šampionátu. To nám už nikdo nevezme. A teď musíme čekat, zda to bude stačit i na postup. To by bylo fantastické," prohlásil Sadiku.

Trenér De Biasi si cenil soudržnosti týmu i toho, jak kapitán Lorik Cana přijal jeho rozhodnutí nechat ho pouze na lavičce. Cana totiž kvůli vyloučení přišel o předchozí zápas s Francií a De Biasi nechtěl zasahovat do sestavy. "Byla to pro mě těžká volba, ale vysvětlil jsem mu, že nechci dělat změny, když se týmu proti Francii dařilo v obraně. Požádal jsem Lorika, aby se obětoval pro tým, a on to vstřícně přijal. Je to pravý lídr a týmový hráč. Musím se mu poklonit za přístup, který předvedl," řekl De Biasi.

Cana se nakonec na hřiště dostal šest minut před koncem a pomohl udržet historickou výhru. "Je to neskutečný pocit. Kluci tu v těch třech zápasech nechali všechno a zaslouží si, aby přišla odměna. V tomhle týmu je něco neuvěřitelného, odhodlání, srdce, obětavost," dodal Cana.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články