Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

De Biasi: Francouzům jsme způsobili velké problémy, můžeme být hrdí

Marseille - Po dvou zápasech nemají na svém kontě bod ani branku, přesto si mohou fotbalisté Albánie za svými výkony stát. Zaujali stylem, jakým vzdorovali v úvodním duelu Švýcarům, ještě větší dojem ale zanechalo jejich představení proti domácí Francii, která odpor zlomila až v samém závěru. Trenér Albánie Gianni De Biasi po utkání svým hráčům řekl, že na svůj výkon mohou být hrdí.

Gianni De Biasi
zdroj: ČTK/DPA autor: Federico Gambarini

"Když jsem přišel do šatny, hráči měli hlavy dole. Tak jsem jim řekl, aby se vzchopili a byli hrdí, jakým způsobem hráli proti výbornému týmu. Způsobili jsme Francii velké problémy," řekl po utkání devětapadesátiletý italský kouč. "Můj tým odolával až do konce, ale celý zápas jsme jenom nebránili. V prvním poločase a na začátku druhé půle jsme měli jasnější příležitosti. Ale pokud nedáte góly, nemáte ani výsledky," dodal.

Albánci ve středu vedle výborné defenzivy hrozili i před brankou soupeře. Také měli největší šanci zápasu, když se v 52. minutě Memushaj prodral mezi obránce a po Sagnově teči míč skončil na tyči. V poslední minutě však odpor outsidera zlomil střídající Antoine Griezmann, v nastavení přidal pojistku Dimitri Payet.

Obránce Ansi Agnoli: "Byl to od nás velmi dobrý zápas, a to zejména v první půli. Nenechali jsme Francii žádný prostor a sami využívali každou šanci na útok. Druhý poločas byl taky dobrý, ale nakonec jsme to neudrželi. Je mi to hrozně líto."

Albánie znovu doplatila na malou efektivitu. Ze všech týmů na šampionátu vstřelila v kvalifikaci nejméně branek. Fotbalisté však stále mají naději na postup. K tomu potřebují v závěrečném utkání skupiny A porazit Rumunsko a doufat, že tři body budou stačit na postup ze třetího místa. "Můžeme je porazit a postoupit. Pokud dáme góly, což se nám zatím nedařilo, určitě dokážeme získat body potřebné k postupu do dalšího kola. Ukázali jsme, že jsme slušný tým a hrajeme dobrý fotbal," konstatoval De Biasi.

Odborníci se podivovali nad tím, že šest minut před koncem sáhl do obrany, což se mohlo projevit u inkasovaných gólů. Střídající Arlind Ajeti se ale trenéra zastal. "Poranil jsem si stehenní sval. Dost to bolelo. Proto jsme se tak s trenérem domluvili. Nechtěli jsme riskovat, že by nám to zkazilo tak dobrý zápas," řekl Ajeti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články