Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Rumuni i Albánci potřebují k naději na postup zvítězit

Lyon – Zápas o zachování postupových nadějí odehrají pod taktovkou českého rozhodčího Pavla Královce reprezentanti Rumunska a Albánie. Prvně jmenovaní získali prozatím bod, jejich soupeř oba duely prohrál. Přímý přenos sledujte od 21:00 exkluzivně na našem webu.   

Albánci se na evropském šampionátu prezentují sympatickým herním pojetím, díky kterému získali řadu příznivců. Především ve druhém utkání proti favorizované Francii podali vynikající výkon a věří, že na něm v závěrečném utkání s Rumunskem mohou stavět.

"Pokud dáme góly, což se nám zatím nedařilo, určitě dokážeme získat body potřebné k postupu do dalšího kola. Ukázali jsme, že jsme slušný tým a hrajeme dobrý fotbal," uvedl kouč Albánie Gianni De Biasi, kterému se po trestu za vyloučení vrací do hry kapitán a stoper Lorik Cana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Albánie

I svěřenci zkušeného kouče Iordanescua sahali v zápase s pořadatelskou zemí po bodu, ale stejně jako Albánci padli gólem pár minut před koncem. Vyrovnané střetnutí proti Švýcarsku skončilo dělbou bodů, takže rumunští fotbalisté potřebují zvítězit.

Může je povzbudit i fakt, že s balkánským soupeřem neprohráli od roku 1948 a v soutěžním duelu ještě nikdy. "V zápase se Švýcarskem jsme dosáhli toho, čeho jsme chtěli, i když jsme neudrželi vedení. Proti Albánii musíme zvítězit," upozornil rumunský kouč Anghel Iordanescu.

Jeho mužstvo dalo na ME doposud dvě branky, obě vstřelil Bogdan Stancu z pokutových kopů.

Předpokládané sestavy:

Albánie: Berisha - Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli - Lila, Xhaka, Kaçe, Abrashi, Lenjani - Sadiku.

Rumunsko: Tatarușanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Prepelita, Hoban - Torje, Stanciu, Stancu - Alibec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články