Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liverpoolská legenda Kenny Dalglish příznaky koronaviru neměl a z nemocnice už je doma

Fotbal v Liverpoolu zažívá prapodivnou sezonu. Anglický titul měl po třiceti letech na dosah, soutěž ovšem byla kvůli šířící se nákaze pozastavena. Pozitivně testován na COVID-19 byl teď i legendární Kenny Dalglish. Devětašedesátiletý bývalý hráč i trenér klubu si pobyl v nemocnici jen pár dní, symptomy obávané choroby nevykazoval.

zdroj: ISIFA

"Posíláme Siru Kennymu lásku a hodně štěstí," napsal na Twitteru Liverpool ke zprávě od Dalglishovy rodiny.

Bývalý skotský reprezentační útočník byl hospitalizován ve středu kvůli infekčnímu onemocnění a rutinní výsledky na koronavirus vyšly pozitivní.

Už v sobotu byl propuštěn z nemocnice. "Lidé si mohou myslet, že díky svému jménu jsem měl tu nejlepší péči, ale tu mají všichni pacienti. Máme štěstí, že je (zdravotníky) máme, a každému z nich přeju, ať se jim daří, protože tvrdě pracují, abychom to všichni zvládli," napsal Dalglish pro skotský list The Sunday Post.

Dalglish získal tři mistrovské tituly ve Skotsku s Celticem Glasgow a v roce 1977 přestoupil do Liverpoolu jako náhrada za jinou útočnou hvězdu Kevina Keegana. V červeném dresu se radoval šestkrát z anglického titulu a třikrát vyhrál Pohár mistrů evropských zemí. Další tři liverpoolské mistrovské tituly přidal jako trenér a z lavičky také dovedl k nečekanému ligovému triumfu v roce 1995 Blackburn.

Od roku 2017 nese Dalglishovo jméno jedna z tribun na stadionu Anfield. O rok později ho britská královna Alžběta II. povýšila do rytířského stavu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články