Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Liverpool má náhradu za Kloppa, na Anfield zamíří Slot z Feyenoordu

Po plánovaném letním odchodu německého kouče si Liverpool vyhlédl nizozemskou náhradu. Na lavičku Reds, kterou po sezoně opustí po devíti letech Jürgen Klopp, usedne Arne Slot. Podle BBC se slavný anglický klub dohodl s Feyenoordem Rotterdam na jeho uvolnění za devět milionů eur (přes 226 milionů korun). Další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může nizozemský celek získat dodatečně na bonusech.

Arne Slot
zdroj: Reuters autor: Kacper Pempel

Pětačtyřicetiletý Slot je ve Feyenoordu třetí sezonu. V té úvodní dovedl klub do finále Evropské konferenční ligy, loni získal ligový titul a v neděli ovládl Nizozemský pohár. Aktuálně je tým, za který hraje i český reprezentant Ondřej Lingr, v nizozemské lize na druhé příčce o devět bodů za PSV Eindhoven.

Loni se objevily spekulace, že by Slot mohl převzít Tottenham. Nakonec v Premier League povede devatenáctinásobného anglického mistra.

"Líbí se mi, jak jeho tým hraje. Podle všeho, co jsem o něm slyšel, je to správný chlapík," řekl Klopp na páteční tiskové konferenci před sobotním zápasem proti West Hamu. "To se mi moc líbí – dobrý chlapík, dobrý trenér. Mám z toho radost, pokud to dopadne. Zní to opravdu dobře," uvedl německý kouč.

Svůj odchod z Anfieldu oznámil Klopp už v lednu. Zdůvodnil ho tím, že si potřebuje odpočinout. V sezoně 2019/2020 dovedl Liverpool k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s Reds i triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/2022 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru.

Slot strávil celou hráčskou kariéru v nizozemské lize a dosud trénoval také pouze ve své vlasti. Před Feyenoordem vedl Alkmaar. V uplynulých dvou ročnících obdržel Cenu Rinuse Michelse pro nejlepšího ligového kouče. V týdnu potvrdil svůj zájem odejít do Liverpoolu. "Samozřejmě bych tam rád pracoval," řekl ESPN.

Zdroj
ČTK, BBC, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články