Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Guardiola: Klopp se vrátí, svou práci až moc miluje. Udělal z nás lepší tým a ze mě lepšího trenéra

Pep Guardiola si myslí, že Jürgen Klopp se brzy k trénování vrátí, jelikož svou práci až příliš miluje. V rozhovoru s BBC po nedělním šlágru 28. kola anglické ligy trenér Manchesteru City uvedl, že Klopp z něj udělal lepšího trenéra a ze Citizens lepší mužstvo. Myslí si, že fotbal podobné osobnosti potřebuje.

Pep Guardiola v objetí s Jürgenem Kloppem
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Klopp vede Reds od října 2015, v lednu ale oznámil, že po sezoně skončí, přestože má smlouvu do roku 2026. Zdůvodnil to tím, že si od trénování potřebuje odpočinout. Slíbil také, že v Anglii se neujme žádného jiného týmu.

S Guardiolou ho pojí dlouholetá rivalita datující se od roku 2013. Nejprve na sebe narazili jako trenéři v Německu, kdy Klopp působil v Dortmundu a Guardiola v Bayernu Mnichov.

Od roku 2016 se potkávají v Anglii. V neděli se v Premier League nejspíš střetli naposledy. Ve zbytku sezony na sebe mohou narazit už jen v Anglickém poháru, kde jsou jejich týmy ve čtvrtfinále.

"Jürgen Klopp? Vrátí se. Až moc miluje svou práci. Udělal z nás lepší tým a ze mě lepšího trenéra. Přeju si, aby se brzy vrátil, protože fotbal potřebuje podobné osobnosti, jako je on," prohlásil Guardiola, jehož tým ovládl anglickou ligu v pěti z posledních šesti sezon.

S Kloppem si po konci utkání na Anfieldu vyměnil několik slov. "Je to mezi námi, i když se to odehrálo na fotbalovém stadionu a nic z toho by nezměnilo svět. Oba se hodně respektujeme a pravděpodobně se po konci kariér nějak spřátelíme," uvedl Klopp.

"Je to golfista, já ne. Hraju padel a on je Španěl, takže taky možná umí padel, kdo ví? Něco si najdeme. Pokud se potkáme, pobavíme se o senzačních zápasech, neuvěřitelných věcech," uvedl německý kouč.

Utkání Liverpool – Manchester City
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Klopp: Nikdy jsem City neviděl takhle se trápit

Liverpool doma proti Manchesteru City prohrával po gólu Johna Stonese, po změně stran vyrovnal z penalty Alexis Mac Allister. Kloppa nadchl výkon jeho svěřenců, přestože po remíze 1:1 klesli na druhé místo za Arsenal.

"Senzační zápas. Druhý poločas byl rozhodně ten nejlepší, který jsme proti City kdy odehráli. Trefili břevno a tyč, ale měli jsme dát dvě nebo tři branky. Výjimečný fotbalový zápas. Páni," řekl BBC Klopp.

Navzdory bodové ztrátě byl spokojený. "Jsme tam, kde bychom měli být. Budeme o titul bojovat a uvidíme, co z toho bude. Nemyslím si, že jsem je (City) viděl někdy takhle se trápit. Podali jsme mimořádný výkon," prohlásil německý kouč.

Střídající Jérémy Doku, který v 89. minutě trefil tyč, v nastavení vysokou nohou trefil ve vápně do hrudi Mac Allistera. Jenže hlavní sudí Michael Oliver penaltu neodpískal a do hry nevstoupil ani videorozhodčí.

"Není to na červenou kartu, ale jde o jasný faul. Už jsem se k tomu vyjádřil tolikrát, že mi je to jedno. Už jsem se přes to dostal, je to v pohodě. Měl bych radost, kdybychom penaltu kopali, ale ať už řeknu cokoli, nic se nezmění," uvedl Klopp.

Liverpool je druhý o skóre za Arsenalem, Manchester City ztrácí bod. "Myslím si, že jsem nikdy nezažil boj o titul se třemi týmy. V Německu obvykle vládl Bayern. V jedné sezoně (2010/11), kdy jsme se s Dortmundem stali mistry, za námi skončil Leverkusen. Tady v Anglii obvykle vyhrával jediný tým (Manchester City), jednou jsme to byli my. Zbývá nám deset kol do konce, nic ještě není rozhodnuté," uvedl bývalý kouč Mohuče a Dortmundu.

"Byl bych rád, kdyby mezi námi byl třicetibodový rozdíl. Podstatné ale je, jestli jsme v boji o titul z výkonnostního hlediska. Dnes jsem viděl tým, který na to má. Takže uvidíme, co se nám povede," řekl Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články