Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

První trofej pro loučícího se Kloppa. Strhující finále ve Wembley rozhodl hlavou van Dijk

Jürgen Klopp má první "odchodovou" trofej. Německý kouč po sezoně skončí na lavičce Liverpoolu, ale nebude to konec s prázdnou. The Reds zvládli strhující finále anglického Ligového poháru a Chelsea porazili 1:0. Utkání plné neproměněných šancí rozhodl v závěru druhého prodloužení hlavou z rohu kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk. Chelsea prohrála šesté finále v anglických finále ve Wembley za sebou.

Van Dijk po vstřelení vítězného gólu ve finále Ligového poháru
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Soupeř pražské Sparty v nadcházejícím osmifinále Evropské ligy ovládl soutěž podesáté v historii a potvrdil pozici nejúspěšnějšího týmu.

Trenér Klopp má jistotu, že svou poslední sezonu v Liverpoolu zakončí s minimálně jednou trofejí. V ročníku 2022/23 jeho tým žádnou nezískal. Chelsea prohrála ve finále Ligového poháru potřetí za sebou.

V základní hrací době měly Chelsea i Liverpool spoustu šancí, ale stejně jako ve finále Ligového i Anglického poháru v roce 2022 v souboji těchto dvou týmů branka nepadla. Kromě jednoho neuznaného gólu na každé straně trefili hráči obou celků tyč, nejprve útočník "Reds" Gakpo a ve druhé půli záložník londýnského celku Gallagher.

Atraktivní duel pokračoval i v prodloužení, na střely Liverpool předčil Chelsea 24:19. Na rozdíl od finále před dvěma lety ale nedospěl zápas do penaltového rozstřelu. Ve 118. minutě si van Dijk naskočil na Tsimikasův rohový kop a hlavičkou ke vzdálenější tyči rozhodl.

Finále anglického fotbalového Ligového poháru ve Wembley:

Chelsea - Liverpool 0:1 po prodl. (0:0, 0:0)

Branka: 118. Van Dijk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články