Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Vystřelil jsem a hezky to tam zapadlo, popsal Ryneš gól a věří v postup

Napřáhl a trefil se přesně k levé tyči. Sparta vedla 2:0 a tak také v úvodním zápase 4. předkola Ligy mistrů ve švédském Malmö zvítězila. Fotbalista Sparty Matěj Ryneš označil tuhle trefu za nejdůležitější gól své kariéry, proto byl také ve velké euforii.

Matěj Ryneš střílí v utkání proti Malmö
zdroj: AC Sparta Praha

Pražané na hřišti obhájce švédského titulu a lídra tamní ligy vedli od 30. minuty díky vlastní trefě Jense Strygera. Pojistku přidal v 88. minutě Ryneš po přihrávce Asgera Sörensena.

"Můj nejdůležitější gól v kariéře, jsem za něj strašně rád. Důležité ale je, že máme dobrý výsledek. Uvidíme ještě příští týden v Praze. Doufám, že se nachystáme stejně dobře jako teď," řekl Ryneš.

Nepřemýšlel o jiném zakončení. "Měl jsem hodně prostoru a nikdo proti mně nevyběhl. Dal jsem si dotyk, vystřelil a krásný gól. Vždycky si říkám, že bych mohl dostat nějaký prostor, a teď se to hezky otevřelo. Vystřelil jsem a hezky to tam zapadlo," popsal bývalý mládežnický reprezentant.

Po brance se rozběhl k lavičce. "Byly to krásné chvíle, ani jsem nevěděl, co mám dělat, jestli mám běžet k fanouškům, nebo ke klukům. Byl jsem strašně rád," prohlásil Ryneš.

Pochvaloval si hru celého týmu. "Věděli jsme, že Malmö hodně drží balon, že to dávají na jednu stranu, kde to vždycky vykombinují. Dobře jsme si s tím poradili a k ničemu je nepustili," mínil někdejší hráč Hradce Králové.

Odveta na Letné se odehraje v úterý. Pražané jsou velmi blízko návratu do hlavní fáze "milionářské" soutěže po 19 letech. "Bude to těžké, samozřejmě, ale věřím, že se na to zase dobře připravíme a že uděláme všechno pro to jako teď a že postoupíme," dodal Ryneš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články