Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Evropská liga mužů 2024/2025

Vyhraje Zlatý míč, má jasno Ancelotti o Viníciusovi, který chce zůstat v Realu navždy

Byl to jeho zápas a znovu připomněl, kdo patří mezi největší favority na Zlatý míč. Vinícius Júnior pomohl Realu Madrid hattrickem k obratu proti Dortmundu ve 3. kole Ligy mistrů ke konečné výhře 5:2, ačkoli svěřenci trenéra Carla Ancelottiho prohrávali v poločase 0:2.

Vinícius Júnior
zdroj: Reuters autor: Juan Medina

Čtyřiadvacetiletý Brazilec byl vyhlášen nejlepším hráčem Ligy mistrů za minulý ročník a je ve hře také o další individuální ocenění. Ancelotti po utkání řekl, že je přesvědčen, že Vinícius Júnior získá Zlatý míč. Udělovat se bude na pondělním slavnostním večeru.

"Mohu říct, že je vzácné vidět hráče, který hraje druhý poločas jako Vinícius. A ne kvůli třem gólům, ale kvůli jeho charakteru. Je výjimečný," uvedl Ancelotti. "Vyhraje Zlatý míč ne za to, co předvedl, ale za to, jak hrál v minulé sezoně. Tyhle tři góly se už počítají pro příští ročník ankety," dodal italský kouč.

Brazilec vstřelil svůj první hattrick v Lize mistrů a fanoušci ho v repríze letošního finále s Dortmundem oslavovali skandováním právě o Zlatém míči. "Sen se mění v realitu, když naši fanoušci skandují mé jméno. Chci je stále odměňovat dalšími góly. Je mi 24 let a chci zůstat v Madridu navždy. Chci vrátit vše klubu, který mi toho tolik dal," řekl odchovanec Flamenga v rozhovoru pro Movistar.

Hattrick v Lize mistrů dal jako patnáctý hráč Realu Madrid, který tím posunul klub před Barcelonu, jejíž zástupci mají na kontě 14 hattricků. "Tohle je naše soutěž a nepochybujte, že ji chceme znovu vyhrát," prohlásil Vinícius.

Po prvním poločase však ani jemu nebylo veselo. "V šatně bylo hrobové ticho. Ale poslouchali jsme trenéra a shodli se na jednoduché věci. Pokud dáme první gól, ještě zabojujeme a vyhrajeme," vylíčil Brazilec. "Trenér vždy najde správný způsob, jak nám zápasy usnadnit. Změnili jsme ve druhém poločase rozestavení, ale také dynamiku," dodal autor hattricku.

"O přestávce jsem hráčům řekl, aby změnili drobnosti. Aby vyhrávali souboje, přesně přihrávali, zbytečně nechybovali, že právě v tomhle se může dynamika zápasu proměnit. Byli jsme potom rychlejší, hráli ve větší intenzitě a byli více soustředění. A byl z toho náš nejlepší druhý poločas v sezoně. Na Dortmund jsme vyvinuli mnohem větší tlak, v první půli jsme byli zbytečně nesmělí," pochvaloval si Ancelotti.

Svou brazilskou hvězdu nejen chválí, ale také jí často promlouvá do duše. "Vždy mi říká, že toho můžu nabídnout víc," prozradil Vinícius Júnior.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články