Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slovan Bratislava u sportovní arbitráže neuspěl a o Ligu mistrů si nezahraje

Marně se Slovan Bratislava obracel na Sportovní arbitrážní soud (CAS) s odvoláním proti kontumaci zápasu 1. předkola fotbalové Ligy mistrů s Klaksvíkem. CAS potvrdil rozhodnutí Evropské fotbalové unie, která rozhodla ve prospěch týmu z Faerských ostrovů poté, co se nehrálo kvůli koronaviru v kádru slovenského mistra. Informovala o tom agentura AP.

Fotbalisté Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK/AP/

Podle slovenského klubu se zápas neodehrál kvůli závažným pochybením faerské strany a neférovému jednání místních úřadů. Slovan se měl s Klaksvíkem na jeho hřišti střetnout ve středu 19. srpna. V pondělí byla zjištěna nákaza covidem-19 u nejmenovaného hráče a funkcionáře a klub bez nich odcestoval k utkání. Podle prohlášení Slovanu byly testy ostatních členů výpravy negativní, přesto bylo utkání přeloženo na pátek.

Slovan kvůli tomu povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem měli všichni negativní testy, ale na místě byl u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. To s ohledem na pravidla místních úřadů znamenalo, že slovenský celek musel do karantény, nebo se vrátit domů. Zápas byl proto zrušen a disciplinární komise UEFA rozhodla o postupu Faeřanů.

Generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík mladší uvedl, že členové obou výprav měli po návratu na Slovensko negativní testy na koronavirus. Bratislavský celek neuspěl s odvoláním CAS už minulý týden, kdy žádal o odložení zápasu 2. předkola Ligy mistrů mezi Klaksvíkem a Young Boys Bern. Slovan tak čeká 2. předkolo Evropské ligy s finským Kuopiem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články