Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Noční můra na Faerech. Slovanu se zbortil i náhradní plán a duel předkola LM byl zrušen

Cesta na 1. předkolo Ligy mistrů na Faerských ostrovech se pro Slovan Bratislava změnila v noční můru. I v provizorní výpravě slovenského celku se objevil pozitivní případ na koronavirus a střetnutí proti místnímu Klaksvíku bylo zrušeno. O osudu utkání, které se mělo původně hrát už ve středu, nyní rozhodne UEFA. Nejpravděpodobnějším scénářem je kontumační výhra domácích a postup.

Fotbalisté Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK/AP/

Nákaza covidem-19 byla v pondělí zjištěna u Vladimira Weisse a jednoho funkcionáře. Klub bez nich odcestoval k utkání, protože podle prohlášení Slovanu testy ostatních členů výpravy byly negativní. Zápas byl přesto přeložen a odehrát se měl dnes od 18 hodin SELČ.

Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl podle serverů nordlysid.fo a rosyni.fo u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. To s ohledem na pravidla místních úřadů znamenalo, že slovenský celek musel do karantény nebo se vrátit domů.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovan kvůli koronaviru přišel o zápas v 1. předkole Ligy mistrů

Zápas byl zrušen a reálně kvůli tomu hrozí, že Klaksvík bez boje postoupí do druhého předkola. To by outsidera potěšilo. "Domácí dělají všechno pro to, aby se nehrálo," uvedl ještě před odvoláním duelu na klubovém webu generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík.

Kontumací už v Lize mistrů skončil finálový duel kvalifikační fáze, který se neodehrál kvůli nákaze koronavirem v týmu Drity z Kosova. UEFA původně odložený zápas 12. srpna kontumovala 3:0 ve prospěch severoirského Linfieldu.

Problémy Slovanu na Faerských ostrovech rozebíral i Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články