Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovan má před startem LM velké potíže, nejspíš nasadí rezervní tým. Vrbův Ludogorec jde dál

Zápas 1. předkola Ligy mistrů, který měli fotbalisté Slovanu Bratislava odehrát na Faerských ostrovech ve středu, byl odložen na pátek. Slovan, v jehož kádru se objevily dva případy nákazy koronavirem, bude muset pravděpodobně proti domácímu Klaksvíku nastoupit s rezervním mužstvem. Fotbalisté Razgradu s českým trenérem Pavlem Vrbou zvítězili 3:1 na hřišti Budučnosti Podgorica a postoupili do druhého předkola.

Fotbalisté Slovanu Bratislava se radují z gólu v Evropské lize
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Ve Slovanu byl covid-19 zjištěn u nejmenovaného hráče a jednoho z funkcionářů. Klub v pondělí odcestoval k utkání 1. předkola bez dvojice nakažených, všichni fotbalisté ve výpravě měli podle webu Slovanu negativní test i po příletu na Faerské ostrovy.

"Podle protokolu UEFA můžeme hrát, ale místní instituce se konání zápasu snaží všemožně zabránit," uvedl generální ředitel klubu Ivan Kmotrík mladší. "Z Bratislavy přiletí hráči z kádru A-mužstva, kteří nebyli v nominaci, a pokud to bude třeba, možná se k nim připojí i někdo z juniorky," dodal.

Přesto se Slovan nevzdává naděje, že do střetnutí pošle nejsilnější sestavu. "Na Faerských ostrovech máme osmnáct hráčů, kteří měli dvakrát po sobě negativní test. Proto se je pokusíme opětovně přetestovat, aby mohli být vyjmuti z karantény a zasáhnout do pátečního zápasu. Uděláme pro to maximum," prohlásil Kmotrík.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovan Bratislava má kvůli koronaviru problémy v LM

Razgrad se může po postupu těšit na dánský Midtjylland

Ludogorci v černohorské metropoli v úvodních 25 minutách zařídili dvoubrankové vedení Higinio Marín a Mavis Tchibota. Do přestávky snížil Igor Čukovič, ale víc už domácí nezvládli. Triumf bulharských šampionů pojistil Cauly třetím gólem v nastavení.

Omonia Nikósie s českými obránci Janem Lecjaksem a Michaelem Lüftnerem zvítězila na hřišti Araratu Jerevan 1:0 brankou v prodloužení. Kyperský tým v dalším předkole čeká Legia Varšava. Další bývalý kouč české reprezentace Michal Bílek s Astanou naopak z prvního předkola neprošel. Kazašští mistři v úterý v Bělorusku podlehli Dinamu Brest 3:6.

1. předkolo fotbalové Ligy mistrů:

Ararat-Armenia - Omonia Nikósie 0:1 po prodl., Molde (Nor.) - Kuopio (Fin.) 5:0 (2:0), Flora Tallinn - Suduva (Lit.) 1:1 po prodl. (1:1, 0:0), pen. 2:4, Celje (Slovin.) - Dundalk (Ir.) 3:0 (1:0), Dinamo Tbilisi - KF Tirana 0:2 (0:1), Ferencváros Budapešť - Djurgaarden 2:0 (1:0), Maccabi Tel Aviv - FC Riga 2:0 (0:0), Budučnost Podgorica - Ludogorec Razgrad 1:3 (1:2), Connah's Quay Nomads (Wal.) - FK Sarajevo 0:2 (0:1), Šeriff Tiraspol (Mold.) - Fola Esch (Luc.) 2:0 (1:0), Floriana Valletta - Kluž 0:2 (0:0). Zápas Klaksvík (Faer. ostr.) - Slovan Bratislava byl odložen na pátek kvůli koronavirové nákaze ve slovenském týmu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články