Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

UEFA kontumovala zápas LM proti Klaksvíku, Slovan Bratislava se odvolal k CAS

Ačkoli se duel prvního předkola Ligy mistrů mezi Slovanem Bratislava a Klaksvíkem neodehrál kvůli pozitivním případům koronaviru v mužstvu slovenského mistra, UEFA rozhodla o kontumaci ve prospěch zástupce z Faerských ostrovů. Slovan tak v soutěži končí, vedení klubu se však proti rozhodnutí odvolalo k mezinárodní sportovní arbitráži (CAS).

Fotbalisté Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK/AP/

O kontumačním vítězství 3:0 informoval na svém oficiálním webu Klaksvík, jenž se v druhém předkole ve středu utká v Bernu s tamními Young Boys. Jméno svého soupeře potvrdil i švýcarský klub.

Slovan se měl s Klaksvíkem na jeho hřišti střetnout minulou středu. V pondělí byla zjištěna nákaza covidem-19 u nejmenovaného hráče a funkcionáře a klub bez nich odcestoval k utkání. Podle prohlášení Slovanu byly testy ostatních členů výpravy negativní, přesto bylo utkání přeloženo na pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovan Bratislava přišel o LM, odvolal se k CAS

Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. Zápas byl proto zrušen a jeho osudem se začala zabývat disciplinární komise UEFA, jež rozhodla o postupu Faeřanů.

Generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík ml. už dříve uvedl, že se v případě kontumační porážky hodlá proti rozhodnutí odvolat, což následně učinil.

Vedení Slovanu argumentuje, že na zápas nedošlo kvůli závažným pochybením faerské strany a neférovému jednání místních úřadů, nic ale nekonkretizovalo.

"Nevedeme a nepovedeme žádný boj vůči UEFA. V tomto případě totiž prohrál především fotbal, a to z důvodu neférových kroků ze strany úřadů na Faerských ostrovech, které dělaly všechno pro to, aby se zápas neodehrál," uvedl Kmotrík.

Faeřané se podle něj dopustili řady pochybení a diskriminačního jednání. "Klaksvík nesplnil svoje povinnosti ve smyslu protokolu UEFA (pro případ nákazy koronavirem)," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články