Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real se pokusí prolomit prokletí a poprvé vyhrát v Dortmundu

Praha - Jestli Real Madrid nemá nějaký stadion v oblibě, je to ten Vestfálský, na kterém úřaduje Borussia Dortmund. Španělský velkoklub na něm sehrál pět utkání Ligy mistrů, ale ani jednou se nemohl radovat z výhry. Poslední tři duely dokonce prohrál. Nyní chce Bílý balet prokletí zlomit a připsat si druhou výhru do tabulky. Černožlutí ale mají skvělou formu a deklasují jednoho soupeře za druhým rozdílem třídy. Živý přenos utkání Borussie Dortmund s Realem Madrid a předzápasové studio sledujte od 20:15 na ČT sport nebo na našem webu. 

Favorizovaný "Bílý balet" začal skupinu F rozpačitě a domácí duel se Sportingem Lisabon (2:1) dokázal otočit až v úplném závěru. Naopak Borussia deklasovala Legii ve Varšavě 6:0.

"Bude to hodně speciální zápas pro nás i fanoušky a moc se na něj těšíme. Teď se nám daří a velké plány máme i v Lize mistrů," prohlásil záložník Dortmundu Mario Götze, jehož tým vyhrál poslední čtyři soutěžní utkání při skóre 20:2.

Real nemá nejlepší formu ani ve španělské lize a po dvou remízách za sebou vede už jen o bod před Barcelonou. V sobotním utkání s Las Palmas (2:2) navíc hvězdný kanonýr Cristiano Ronaldo nesl hodně špatně své střídání ze 72. minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
"Bílý balet" se postaví Borussii Dortmund

"On chce být na hřišti samozřejmě pořád, ale potřebovali jsme ho nechat odpočinout na zápas s Dortmundem. Ten pro nás bude hodně důležitý," vysvětlil trenér Realu Zinédine Zidane.

Do sestavy Legie se po úvodním trestu za vyloučení z předkola vrátí český obránce Adam Hloušek. Polský mistr hraje v Lisabonu se Sportingem s cílem napravit výprask od Dortmundu.

Leicester poprvé doma

Leicester čeká domácí premiéra v Lize mistrů proti Portu. Anglický šampion na úvod zvítězil v Bruggách přesvědčivě 3:0, jenže v Premier League se mu příliš nedaří a je až dvanáctý v tabulce.

"Porto hodně respektujeme, v Evropě nasbírali víc zkušeností než my a odehráli mnoho těžkých zápasů. Ale nastupovat v Lize mistrů je výjimečné a my budeme bojovat až do konce," upozornil trenér Leicesteru Claudio Ranieri.

Porto se pokusí vylepšit dosavadní mizernou bilanci z Anglie, kde z 16 zápasů 14 prohrálo a ve dvou remizovalo.

Na vítěze Evropské ligy čeká Lyon

Bruggy se v rámci druhého duelu skupiny G představí v Kodani. Juventus Turín chce v Záhřebu napravit úvodní domácí bezbrankovou remízu se Sevillou. Dinamo poprvé v LM povede nový kouč Željko Sopič.

Úřadující vítěz Evropské ligy Sevilla přivítá Lyon, který v prvním duelu skupiny H zdolal Dinamo hladce 3:0. Tottenham potřebuje v Moskvě proti CSKA zabrat po domácí porážce 1:2 s Monakem. Francouzský celek čeká utkání s Leverkusenem, který skupinu E odstartoval remízou 2:2 proti CSKA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články