Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dominance PSG vítězství nepřinesla, Sánchez zajistil Arsenalu bod

Paříž – Hned úvodní hrací den Ligy mistrů nabídl natěšeným fanouškům souboj dvou evropských velkoklubů – PSG hostilo londýnský Arsenal. V brance Kanonýrů překvapivě chyběl Petr Čech, přednost dostal Ospina a tento tah trenéru Wengerovi vyšel náramně. Kolumbijec se mezi třemi tyčemi překonával. Cavani jej sice z první střely překonal, ale další gól už za svá záda nepustil a Sánchez dvanáct minut před koncem stanovil konečné skóre 1:1. Barcelona nadělila sedm branek Celticu, Bayern deklasoval Rostov.   

Cavani z PSG zahazuje šanci proti Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

Na úvodní gól letošního ročníku milionářské soutěže diváci příliš dlouho čekat nemuseli. Po osmapadesáti vteřinách našel rychlonohý Aurier milimetrově přesným centrem hlavu nabíhajícího Cavaniho, který chladnokrevně překonal bezmocného Ospinu.

Vzájemné souboje jihoamerických legionářů byly pro duel evropských gigantů naprosto stěžejní. Pomineme-li setkání z 1. minuty, měl jednozačně navrch skvěle chytající brankář Arsenalu. Uruguayský útočník jej z několika vyložených příležitosti nedokázal vícekrát překonat, a když se neprosadili ani Di Mária s Aurierem, stihl francouzské šampiony krutý trest v podobě vyrovnávací trefy Alexise Sáncheze.

Dvě minuty před koncem mohl dokonce převážit misky vah na stranu druhého celku uplynulé sezony anglické Premier league benjamínek Iwobi, ale pařížský debutant Areola střelu nigérijského křídelníka tygřím skokem zneškodnil.  

Barcelona nadělovala, brankáře Celticu pokořila sedmkrát

Fotbalisté Barcelony v úvodním kole Ligy mistrů rozstříleli Celtic Glasgow 7:0. Exceloval především hvězdný trojzubec Messi-Neymar-Suárez, jenž si vzájemně připravil rovný půltucet gólů. Messi zaznamenal hattrick, Suárez rozvlnil síť dvakrát a Neymar přidal ke vstřelené brance čtyři asistence. Mimo jiné také střídajícímu Iniestovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Celtic

Basilej remizovala s Razgradem

Basilej s dvojicí českých reprezentantů Vaclík-Suchý doma remizovala 1:1 s Ludogorcem Razgrad. Švýcarský mistr vstupoval do utkání ve vynikajícím rozpoložení, neboť dosud vyhrál všechny soutěžní zápasy v sezoně. Těsně před poločasem však Suchého vyzval k tanci Cafú, vytvořil si prostor ke střele a následně překonal brankáře Vaclíka. Z drtivého tlaku ve druhé půli stačila Basilej pouze vyrovnat zásluhou Steffena.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Basilej - Ludogorec

Bayern deklasoval Rostov

Jasnou výhru si kromě Barcelony připsal i Bayern Mnichov. Bavorský celek zdolal v Allianz aréně ruského vicemistra FK Rostov 5:0. Úvodní gól vstřelil z penalty Robert Lewandowski, čímž zaznamenal 33. branku v Champions league. Na tento počin potřeboval polský reprezentant pouze třiapadesát utkání. Rychleji danou metu pokořili jen Lionel Messi a Ruud Van Nistelrooy. Bayern rovněž třináctou domácí výhrou v řadě vytvořil rekord milionářské soutěže. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Rostov

Atlético si odvezlo tři body z Eindhovenu, Neapol z Kyjeva

Atlético Madrid vyhrálo v repríze loňského osmifinále Ligy mistrů 1:0 na hřišti PSV Eindhoven. O jedinou branku utkání se dvě minuty před koncem první půle postaral Saúl Níguez. Nizozemský celek mohl s favorizovaným soupeřem srovnat krok ještě před odchodem do kabin, ale Guardado neproměnil pokutový kop.

Cenné vítězství si z horké ukrajinské půdy odvezla Neapol. S Dynamem Kyjev sice po přesném zásahu Garmaše prohrávala, nicméně dvěma góly nové akvizice z Ajaxu, polského reprezentanta Milika, průběh střetnutí otočila ve svůj prospěch.

Největší drama úvodního kola základních skupin Ligy mistrů viděli diváci v Lisabonu. Benfica hostila turecký Besiktas a brankou Cerviho se záhy ujala vedení. Když už se zdálo, že všechny body zůstanou domácím, vyrovnal na konečných 1:1 bývalý hráč "Orlů" Talisca.  

V Manchesteru se nehrálo

Utkání mezi Manchesterem City a Mönchengladbachem bylo kvůli silnému dešti a podmáčenému terénu odloženo. Kluby se bleskově dohodly, že změří síly následující den. Tedy ve středu 14. září.

Výsledky 1. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Paris St. Germain - Arsenal 1:1 (1:0) 

Branky: 1. Cavani - 78. Sánchez. 

Basilej - Ludogorec Razgrad 1:1 (0:1)

Branky: 80. Steffen - 45. Cafú.

Skupina B:

Benfica Lisabon - Besiktas Istanbul 1:1 (1:0)

Branky: 12. Cervi - 90.+3 Talisca.

Dynamo Kyjev - Neapol 1:2 (1:2)

Branky: 26. Garmaš - 36. a 45.+2 Milik.

Skupina C:

FC Barcelona - Celtic Glasgow 7:0 (2:0)

Branky: 3., 27. a 60. Messi, 75. a 88. Suárez, 50. Neymar, 59. Iniesta.

Utkání Manchester City - Mönchengladbach bylo odloženo. 

Skupina D:

Bayern Mnichov - Rostov 5:0 (2:0)

Branky: 53. a 60. Kimmich, 28. Lewandowski z pen., 45.+2 Müller, 90. Bernat.

PSV Eindhoven - Atlético Madrid 0:1 (0:1)

Branka: 43. Níguez. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy