Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

PSG je ve čtvrtfinále favoritem, ale ofenziva Bergama nahání strach. Bude hrát Mbappé?

Turnaj pro osm nejlepších týmů v Lize mistrů začíná. Kvůli pandemii koronaviru se fotbalová elita starého kontinentu přesunula do Lisabonu, kde se prestižní soutěž dohraje formou turnaje na jeden zápas. V prvním čtvrtfinále se od 21:00 utká Paris St. Germain s Atalantou Bergamo.

Neymar se raduje z postupu PSG do čtvrtfinále LM
zdroj: Panoramic autor: HANDOUT

Nejprestižnější klubová soutěž na světě se po březnovém přerušení rozběhla v minulém týdnu odvetami osmifinále. Atalanta i PSG postoupily už v březnu - italské mužstvo vyřadilo Valencii a francouzští mistři Dortmund.

Celek z Paříže už v sezoně získal čtyři trofeje a cílí na další. Na začátku ročníku vybojoval domácí Superpohár, poté si potřetí za sebou podmanil Ligue 1 a na konci července vyhrál Francouzský i Ligový pohár.

"Jsme připraveni, protože jsme nedávno odehráli dvě pohárová finále. Společně jsme velmi silní, což ukazují i čtyři trofeje v letošní sezoně. Mám radost, že jsem trenérem PSG," řekl trenér Thomas Tuchel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Dortmund

Paris St. Germain se však proti soupeřům ze Serie A v evropských pohárech nedaří, ve 20 zápasech je porazil jen dvakrát.

Proti Atalantě bude podle Tuchela základem obrana, jelikož v poslední sezoně italské ligy nastřílelo Bergamo 98 branek, suverénně nejvíce ze všech celků. "Atalanta má naprosto jedinečný styl. Ráda útočí se všemi hráči, kteří zrovna můžou jít dopředu. Její útočníci pokaždé nahání míč," popsal šestačtyřicetiletý Němec.

Mezi nejlepší osmičkou LM je PSG poprvé od roku 2016 a celkově pošesté. Čtyřikrát za sebou mu ovšem některý z týmů vystavil v této fázi soutěže stopku. Do semifinále se podíval jen v roce 1995.

Navzdory původním předpokladům bude možná k dispozici Kylian Mbappé. Francouzský útočník si ve finále domácího poháru poranil kotník a kvůli zhruba třítýdenní absenci měl čtvrtfinále zmeškat. V neděli však s mužstvem poprvé po zranění trénoval.

Atalanta cítí šanci

Bergamo zopakovalo třetím místem v Serii A nejlepší výsledek v klubové historii z loňského ročníku. V Lize mistrů, ve které zažívá debut, vyhrálo čtyřikrát za sebou. Podle záložníka Robina Gosense má Atalanta oproti PSG dvě výhody.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Valencia - Atalanta

"První je zápasové vytížení, protože v Itálii se v červnu liga restartovala a na rozdíl od Francie se dohrála. Kromě dvou finále poháru nehrála Paříž čtyři nebo pět měsíců," řekl Gosens.

"Druhou výhodou je, že se posouváme jako tým. PSG má spoustu špičkových hráčů a všichni umí rozhodnout zápas individuálně. Podle mě ale nepůsobí jako mužstvo," dodal.

Předpokládané sestavy:

Atalanta: Sportiello - Toloi, Caldara, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Gomez, Malinovskij - Zapata.

PSG: Navas - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Gueye, Marquinhos, Herrera - Sarabia, Icardi, Neymar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články