Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Messi a Lewandowski opět zářili, čtvrtfinále LM čeká Barcelonu s Bayernem

Roli favoritů ustáli s grácií a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž si zahrají proti sobě. Fotbalisté FC Barcelona a Bayernu Mnichov jsou mezi nejlepší osmičkou po vítězstvích nad Neapolí 3:1, respektive nad Chelsea 4:1. Do hlavních rolí se už poněkolikáté v sezoně obsadili Lionel Messi s Robertem Lewandowskim. Argentinec dal gól a vybojoval penaltu, Polák se blýskl bilancí 2+2.

Lionel Messi právě překonal Davida Ospinu z Neapole
zdroj: AP autor: Joan Monfort

Soutěž se dohraje turnajově na jedno utkání na neutrální půdě v Lisabonu. Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Bergamo - PSG, Lipsko - Atlético Madrid a Manchester City - Lyon.

Barcelona rozhodla už v první půli

Neapol se mohla po remíze 1:1 z prvního zápasu dostat na Camp Nou do vedení po pár vteřinách, ale Dries Mertens netrefil ve vyložené šanci míč čistě a orazítkoval pouze tyč. V 10. minutě se naopak dostal k hlavičce po rohovém kopu domácí obránce Clément Lenglet.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Neapol

Ve 23. minutě navíc prokličkoval Messi obranou, v pádu usměrnil střelu k tyči a podruhé překonal brankáře Davida Ospinu. Hvězdnému Argentinci navíc sebral další zásah VAR, přesto byl také u třetího gólu svého týmu, když po faulu na něj proměnil pokutový kop Luis Suárez.

V nastaveném čase úvodního dějství fauloval na druhé straně i Ivan Rakitič Mertense a kapitán Lorenzo Insigne s jistotou snížil.

Ve druhém poločase se domácí zaměřili na kontrolování náskoku a Neapol si vytvořila několik nebezpečných příležitostí. Žádná z nich však brankou neskončila, gólová hlavička střídajícího Arkadiusze Milika totiž byla z těsného ofsajdu.

Lewandowski si smlsl na Chelsea

Ústřední postavou duelu Bayernu s Chelsea byl domácí útočník Lewandowski. Nejprve v 10. minutě proměnil penaltu a o čtvrt hodiny později připravil druhou trefu pro Ivana Perišiče. Po vítězství 3:0 v prvním zápase tak měl Bayern v té době už náskok pěti gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Chelsea

Vzápětí snížil Callum Hudson-Odoi, ale jeho branka kvůli ofsajdu nakonec neplatila. "Blues" se tak mohli radovat až v závěru první půle, když Tammy Abraham využil chybu brankáře Manuela Neuera.

Bavorský velkoklub žádné komplikace po změně stran přesto nepřipustil. Zvýšit naopak mohl Thomas Müller, který 112. zápasem vyrovnal německý rekord bývalého spoluhráče Philippa Lahma v počtu startů v LM - jeho nebezpečné zakončení v 60. minutě ale v síti neskončilo.

Třetí zásah tak přidal až střídající Corentin Tolisso, kterého našel centrem znovu Lewandowski. Polský kanonýr navíc přidal v 84. minutě hlavou definitivní pojistku - podílel se tak na všech trefách svého týmu v osmifinálovém dvojzápase (3 góly, 4 asistence). Jako čtvrtý hráč v historii navíc skóroval v sedmi utkáních LM v řadě.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Barcelona - Neapol 3:1 (3:1)
Branky:
10. Lenglet, 23. Messi, 45.+1 Suárez z pen. - 45.+5 Insigne z pen. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Kalkavan (video, všichni Tur.). ŽK: Suárez - Zielinski. Bez diváků. První zápas: 1:1, postoupila Barcelona.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Rakitič, De Jong - Messi, Suárez (90.+2 Júnior Firpo), Griezmann (84. Monchu). Trenér: Setién.
Neapol: Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Zielinski (70. Lozano), Demme (46. Lobotka), Ruiz (79. Elmas) - Callejón (70. Politano), Mertens, Insigne (79. Milik). Trenér: Gattuso.

Bayern Mnichov - Chelsea 4:1 (2:1)
Branky:
10. z pen. a 84. Lewandowski, 24. Perišič, 76. Tolisso - 44. Abraham. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.) - Irrati (video, Ita.). ŽK: Caballero, Emerson. Bez diváků. První zápas: 3:0, postoupil Bayern Mnichov.

Bayern: Neuer - Kimmich (71. Odriozola), Boateng (64. Süle), Alaba, Davies - Alcántara (71. Tolisso), Goretzka - Gnabry (81. Martínez), Müller, Perišič (64. Coutinho) - Lewandowski. Trenér: Flick.
Chelsea: Caballero - James, Christensen, Zouma, Emerson - Barkley, Kanté, Kovačič - Hudson-Odoi, Abraham (81. Giroud), Mount. Trenér: Lampard.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články