Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real i Ronaldo v Lize mistrů končí, ve čtvrtfinále jsou "Citizens" a nečekaně Lyon

Cesta nejúspěšnějšího klubu v historii Champions League skončila v osmifinále. Fotbalisté Realu Madrid totiž prohráli s Manchesterem City i podruhé 2:1 a v další fázi si nezahrají. Zklamání musí skousnout také Juventus, který sice zdolal Lyon rovněž 2:1, ale vzhledem k výsledku 0:1 z prvního vzájemného duelu postoupil do čtvrtfinále francouzský soupeř. 

Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu proti Realu Madrid
zdroj: PA autor: Dave Thompson

O účast v semifinále si Olympique zahraje právě s Manchesterem City. O místenku mezi nejlepší osmičkou bude v sobotu usilovat Bayern, Chelsea, Barcelona a Neapol. Od čtvrtfinále se milionářská soutěž dohraje turnajově na jedno utkání v Portugalsku.

Varane potopil Real

Realu kvůli karetnímu trestu scházel kapitán Ramos a jiný stoper Varane daroval Manchesteru už v 9. minutě vedení. O míč ho totiž obral Jesus a Sterling bez problémů otevřel skóre – v soutěžním utkání se za "Citizens" trefil posté.

"Bílý balet" v tu chvíli potřeboval vstřelit dva góly, aby dotáhl zápas alespoň k prodloužení. První šanci ještě ostrostřelec Benzema neproměnil, ale v 28. minutě po Rodrygově centru už hlavou srovnal.

Hostující tým poté několikrát podržel brankář Courtois, jenže v polovině druhého dějství je svou druhou chybou v zápase odsoudil k vyřazení Varane. Jeho malou domů hlavou dostihl Gabriel Jesus a v 68. minutě definitivně rozhodl. Čerstvý španělský šampion tak letos další triumf v Lize mistrů k rekordním třinácti vítězstvím nepřidá.

Sestřihy obou zápasů:

Je nám líto, video expirovalo.
Liga mistrů UEFA

Ronaldova střelecká potence Juventusu nestačila

Juventus musel dotahovat ztrátu z prvního duelu a místo vyrovnání manka rychle inkasoval. Bentancur sice podle opakovaných záběrů zasáhl jednoznačně míč, ale rozhodčí Zwayer nařídil i po konzultaci s VARem penaltu. Depay po vzoru Antonína Panenky zvolil dloubáček a ve 12. minutě poslal Lyon do překvapivého vedení.

Italský mistr rovněž z pokutového kopu ještě před přestávkou srovnal. Při Pjaničově standardce škrtnul míč o Depayovu ruku a Ronaldo z další diskutabilní penalty nezaváhal. 

Po hodině hry navíc portugalský kanonýr otočil stav. Zpoza vápna vyslal tvrdou střelu, která se po teči od gólmana Lopese odrazila od tyče do sítě. Ronaldo dal 130. branku v LM a opět vylepšil rekordní bilanci v soutěži. 

V 76. minutě mohl pětatřicetiletý útočník zkompletovat hattrick a vstřelit postupový gól, ale hlavou zamířil nad. Vzápětí se hosté marně dožadovali dalšího pokutového kopu stejně jako na opačné straně domácí.

Závěrečný nápor Juventusu už změnu stavu nepřinesl a Ronaldo tak ani ve druhé sezoně po příchodu z Realu nedovede "Starou dámu" k vytouženému triumfu v Lize mistrů. 

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Juventus - Olympique Lyon 2:1 (1:1)
Branky:
43. z pen. a 60. Ronaldo - 12. Depay z pen. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller - Dingert (video, všichni Něm.). ŽK: Cuadrado, Bentancur - Aouar, Dubois, Depay, Lopes, Cornet, Caqueret, Marcal. Bez diváků. První zápas: 0:1, postoupil Lyon.

Juventus: Szczesny - Cuadrado (70. Danilo), De Ligt, Bonucci, Sandro - Bentancur, Pjanič (60. Ramsey), Rabiot - Bernardeschi (70. Dybala), Higuaín, Ronaldo. Trenér: Sarri.
Lyon: Lopes - Denayer (61. Andersen), Marcelo, Marcal - Dubois (90.+1 Tete), Caqueret, Bruno, Aouar (90.+1 Mendes), Cornet - Ekambi (67. Reine-Adelaide), Depay (67. Dembélé). Trenér: Garcia.

Manchester City - Real Madrid 2:1 (1:1)
Branky: 9. Sterling, 68. Gabriel Jesus - 28. Benzema. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Modrič (Real). Bez diváků. První zápas: 2:1, postoupil Manchester City.

Manchester City: Ederson - Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri (89. Otamendi), Gündogan - Foden (67. B. Silva), Gabriel Jesus, Sterling (81. D. Silva). Trenér: Guardiola.
Real Madrid: Courtois - Carvajal (83. Vázquez), Militao, Varane, F. Mendy - Kroos, Casemiro, Modrič (83. Valverde) - Rodrygo (61. Asensio), Benzema, Hazard (83. Jovič). Trenér: Zidane.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články