Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Touchdown

Nebát se, hnát to dopředu, dát do půle gól a udělat z toho ještě drama, říká Holeš

Stále věří, že Slavia může postoupit do Ligy mistrů. Tomáš Holeš je přesvědčený, že cesta přes Lille, které vyhrálo úvodní zápas 4. předkola ve Francii 2:0, je stále sjízdná. Obránce fotbalové reprezentace řekl, že k tomu bude třeba hlavně odvaha v ofenzivě, pevná obrana, statečná srdce a jít do středeční odvety v pražském Edenu po hlavě.

Tomáš Holeš (vlevo)
zdroj: Reuters

"Hlavně v útočné fázi nesmíme tolik ztrácet balony jako tam. Jejich protiútoky jsou smrtící. Musíme si přechod zjednodušit a sypat to do vápna. Dostávat se do šestnáctky soupeře ve více lidech, udělat jim tady prostě trochu peklo," řekl jednatřicetiletý Holeš.

Pokud jde o novodobou historii klubu, najdou se příklady, kdy Slavia dvougólové manko z venku v odvetě vymazala. Na podzim 2000 prohrála v Osijeku 0:2, ale doma zvítězila 5:1. O dva roky později ji Partizan v Bělehradě porazil 3:1, po výhře 5:1 po prodloužení šli Vršovičtí znovu dál. Konečně v roce 2016 v Tallinnu zvítězila Levadia 3:1, ale výhra 2:0 podle tehdejších regulí stačila k postupu Slavii.

Tentokrát proti ní ovšem bude ve vyprodaném Edenu stát čtvrtý tým minulé sezony francouzské ligy. "Zažil jsem tady, když jsme proti Rakówu doháněli porážku o gól. Podařilo se, postoupili jsme. Hlavně se mi ale vybaví loňská skupina Evropské ligy. Nejprve jsme v Římě zahráli špatně a prohráli 0:2. Doma jsme to proti AS dokázali otočit úplně jinak. Skvělý zápas, vyhráli jsme 2:0, tak bych si to představoval i zítra. Přál bych si dát gól v první půli, abychom z toho udělali ještě drama," doufá opora Slavie.

Vzhledem k síle kádru Lille si však slávisté těžko mohou dovolit hru úplně otevřít. "Dopředu má soupeř velkou kvalitu. Musíme vycházet z našich prvních třiceti minut v prvním zápase. To jsme hráli dobře, oni měli jen dvě šance po našich chybách. V tom je třeba pokračovat, protože kdybychom doma dostali gól, bylo by to hodně těžké. Ale nesmíme se toho bát, odvahu a hrát všechno dopředu," zakončil Holeš.

Trpišovský: Bude to od nás na plné pecky

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský, pro něhož to bude stý zápas odkoučovaný v evropských pohárech, také věří, že se dá přes Lille postoupit.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Slavia se chystá na odvetu s Lille

"Jsem přesvědčený, že kluci jsou schopni předvést mnohem lepší výkon než venku. Bude to od nás na plné pecky. Necháme tam všechno, středa je den D, kdy to ještě můžeme zvrátit. Je to o tom nastartovat motory od první minuty na plný výkon. Je to o nastavení, jít do toho trochu po hlavě a míň přemýšlet nad postavením, taktikou. Hrát více srdcem než rozumem, pak je ve fotbale možné vše," konstatoval trenér, který stojí za úspěchy Slavie.

A fakt, že půjde o jeho stý zápas v pohárech? "Je to obrovské číslo, ale v té šichtě, která nás čeká, nám nijak nepomůže. Doufám, že zítra to spojíme a ten 100. zápas si budeme dlouho pamatovat," zasnil se kouč Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články