Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hrají za Barcelonu, to je motivace, říká Xavi před zápasem v Plzni

Fotbalistům Barcelony už ve skupině Ligy mistrů jde jen o prestiž. V závěrečném šestém kole už dnes nehrají v Plzni o postup, ale podle trenéra Xaviho Hernándeze je pro ně zápas proti Viktorii důležitý. Kouč věří, že jeho svěřenci se s tímto ročníkem elitní soutěže rozloučí vítězně.

Barcelona v konkurenci Interu Milán a Bayernu Mnichov překvapivě skončí až třetí a čeká ji jen play-off Evropské ligy. Čeští šampioni z Plzně coby jasní outsideři skončí ve skupině poslední.

"Zítra opravdu o nic nehrajeme, ale zápas je přesto důležitý. Chceme Ligu mistrů zakončit s dobrým pocitem a také se chceme dobře nastartovat na Evropskou ligu. Je to i důležitá šance pro další hráče, kteří se mohou ukázat a odehrát minuty navíc," řekl Xavi na tiskové konferenci.

"Pro nás je důležité v Plzni zvítězit a hrát dobře. Tak, jak jsme hráli předtím, možná s výjimkou zápasů s Bayernem. Zítřejší utkání je prestižní, jsme profesionálové, musíme do něj dát všechno a urvat dobrý výsledek," doplnil dvaačtyřicetiletý kouč.

Podle něj barcelonští hráči musí mít motivaci v každém utkání. "Hrají za Barcelonu, která je pro mě nejlepším týmem na světě. To je obrovská motivace. Ten, kdo za nás hraje, musí ukázat, že si zaslouží být v týmu. Samozřejmě jsme si nepřáli tuhle situaci, že jsme nepostoupili v Lize mistrů. Ale hráči jsou profesionálové a je pro ně velké privilegium nastupovat za Barcelonu," prohlásil Xavi.

Hostům bude v Plzni mimo jiné chybět hvězdný polský útočník Robert Lewandowski, jenž v zářijovém domácím duelu s Viktorií přispěl hattrickem k výhře 5:1. Nejlepšího střelce mužstva vyřadily lehčí problémy se zády. "Původně s námi měl jet, ale bolela ho záda, tak jsme ho nechali odpočinout, aby byl v sobotu (v lize proti Almeríi) připravený hrát," vysvětlil španělský mistr světa a Evropy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články