Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejda: Lewandowski mi chybět nebude, na Camp Nou jsem si ho užil dostatečně

Kapitánovi Plzně Lukáši Hejdovi vůbec nevadí, že Barceloně bude v úterním utkání závěrečného kola Ligy mistrů na stadionu Viktorie scházet útočník Robert Lewandowski. Zkušený stoper si dle vlastních slov hvězdného střelce dostatečně užil už v úvodním vzájemném duelu na Camp Nou, kde Lewandowski pomohl hattrickem k vítězství favorita 5:1. Kapitán polské reprezentace do Česka neodcestoval kvůli problémům se zády.

"Nevím, jestli se mi ulevilo, ale osobně mi asi nevadí, že tady není. Myslím, že jsem si ho užil na Camp Nou dostatečně. Fanoušci ho určitě chtěli vidět, takže pro ně to minus je. Ale mně chybět nebude," řekl Hejda.

"Zároveň si nemyslím, že budou bez Lewandowského slabší. Podle mě pojedou pořád to svoje. Víme, že nás čeká těžká dřina. Dáme do toho maximum a uvidíme, na co to bude stačit," přidal dvaatřicetiletý obránce, který by se rád s Ligou mistrů rozloučil bodovým ziskem.

Úřadující čeští šampioni mají zatím ve skupině C na kontě pět porážek při skóre 3:20. "Hrajeme doma poslední zápas. Nikdo samozřejmě nechce končit s nulou. Musíme se vyvarovat chyb, které děláme vzadu. Dostáváme laciné branky. Věřím, že do posledního utkání dáme všechno, a věřím v dobrý výsledek," prohlásil Hejda.

Rodák z Bílovce by chtěl mimo jiné navázat na minulý domácí zápas elitní soutěže s Bayernem Mnichov, v jehož druhém poločase dali Plzeňští dva góly a zmírnili porážku na 2:4. "To se určitě líbilo všem. První půle nám vůbec nevyšla, ale druhá byla výborná, lidi se chytli. Určitě bychom na to rádi navázali. Víme, že nás požene plný stadion. Fanoušci jsou tady vždycky dvanáctým hráčem, takže se na to těšíme."

Barcelona podle plzeňského kapitána utkání nevypustí, přestože už nemůže postoupit do osmifinále Ligy mistrů a skončí až třetí za Bayernem a Interem Milán. "Je to zápas Ligy mistrů. Určitě si nemyslím, že by k tomu přistoupili nějak lehkovážně," dodal Hejda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články