Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loučení s Ligou mistrů i poháry. Plzeň hostí Barcelonu a sní o prvních bodech

Pro letošní sezonu je čeká pohárová derniéra. Fotbalisté Plzně v závěrečném střetnutí základní skupiny Ligy mistrů na domácím hřišti přivítají Barcelonu, které bude chybět největší ofenzivní hvězda Robert Lewandowski. Obhájci českého titulu se v již rozhodnuté skupině C pokusí odvrátit šestou porážku a získat premiérové body v ročníku. Sestřihy úterních zápasů sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 23:00.

Svěřenci trenéra Michala Bílka minulou středu utrpěli v Miláně s Interem debakl 0:4 a získali jistotu, že ve čtyřčlenné skupině skončí poslední. To se Západočechům při čtvrté účasti v elitní soutěži stalo poprvé, v letech 2011, 2013 i 2018 vždy obsadili třetí místo a kvalifikovali se do jarní fáze Evropské ligy.

Výsledek na San Siru současně znamenal postup Interu do osmifinále a vyřazení Barcelony, která překvapivě získala pouhé čtyři body, tři z nich za zářijový triumf 5:1 nad Plzní. Minule Katalánci doma podlehli suverénnímu Bayernu Mnichov 0:3.

"Doufám, že nám lidi pomůžou, abychom to dohráli aspoň s bodem. U Barcelony je kvalita střídajících hráčů i těch, kteří hrajou v základu, stejná. Pojedou naplno a určitě nic nevypustí," uvedl plzeňský obránce Libor Holík.

Viktoria po prohře s Interem opět dokázala přepnout na domácí soutěž a v sobotu zvítězila ve Zlíně 3:0. "Proti Barceloně to bude úplně jiný zápas, plný stadion, jiná atmosféra. Naše nastavení musí být jiné, zase se musíme přeorientovat. Je to naše loučení a chceme Barcelonu potrápit," prohlásil útočník Tomáš Chorý, který pomohl lídrům tabulky gólem a dvěma asistencemi.

Barcelona v sobotu vyhrála ve Valencii 1:0 gólem Lewandowského z nastavení a ve španělské lize je druhá. Polský kanonýr, jenž na Camp Nou nasázel Viktorii hattrick, v Plzni nenastoupí vinou problémů se zády. Barceloně bude kvůli trestu za tři žluté karty chybět i kapitán a záložník Sergio Busquets. Mimo hru jsou rovněž zranění obránci Ronald Araújo, Eric García, Andreas Christensen, Jules Koundé a Sergi Roberto nebo útočník Memphis Depay.

Na marodce Západočechů zůstává klíčové ofenzivní trio Jan Kliment, Jan Kopic, Jan Sýkora a stoper Mohamed Tijani. Karetní trest do úterního duelu nepustí křídelníka Jhona Mosqueru.

Plzeň má po pěti zápasech skóre 3:20 a v případě další prohry může vyrovnat či překonat negativní rekord skupinové fáze Ligy mistrů. Ten drží Dinamo Záhřeb, které v ročníku 2011/12 skončilo se šesti porážkami a skóre 3:22. V této sezoně ale Viktorii "sekundují" Rangers. Glasgowské mužstvo uzavírá skupinu A rovněž s nula body a skóre 1:19. Rangers v úterý budou hostit Ajax Amsterdam.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články