Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Toto se nemůže stát. Ale za chyby hráčů jsem zodpovědný i já, kál se Xavi

Pokud se Plzeň postará za čtrnáct dní o velkou senzaci a neobere Inter na jeho hřišti o body, vypadnou fotbalisté Barcelony z Ligy mistrů podruhé za sebou už po základní skupině. Tuto realitu přiblížila jejich domácí remíza 3:3 s "nerazzurri", po které kouč katalánského celku Xavi žehral zejména na chyby v defenzivě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Inter Milán

Barcelona je v "plzeňské" skupině třetí o tři body za Interem, s milánským celkem má ale navíc horší bilanci ze vzájemných zápasů. "Nerazzurri" mohou stvrdit postup už výhrou v příštím kole doma proti Plzni a doprovodit do play-off suverénní Bayern Mnichov.

"I když jsme matematicky stále ve hře, bude to už složité. Budeme doufat do poslední chvíle, ale situaci nemáme ve svých rukou," řekl Xavi po utkání.

Jeho tým vedl po Dembélého trefě, krátce po změně stran ale otočili skóre Barella s Martínezem. Při prvním gólu Interu nepochopitelně pustil za sebe centr zkušený stoper Piqué, u druhé branky zase zachyboval jeho kolega ze středu obrany García.

"Zápas jsme měli do 50. minuty pod kontrolou. Pak přišla obrovská chyba obránce, následně druhá a zaplatil za to celý tým. Tohle se na takové úrovni nemůže stát," litoval Xavi. "Možná že v La Lize by nás soupeř nepotrestal, ale Liga mistrů neodpouští," uvedl bývalý dlouholetý kapitán "blaugranas".

Domácím nepomohly ani dvě trefy kanonýra Lewandowského, jenž dvakrát dokázal srovnat skóre. Na obrat to už ale Barceloně ve strhujícím utkání nestačilo. "Je to kruté. Jsem naštvaný a zklamaný. Za taktiku a sestavu jsem ale zodpovědný já. Pokud hráči udělají chybu, je to i moje chyba," řekl Xavi, který teď musí připravit tým na nedělní El Clásico proti Realu Madrid, přímý souboj o první místo ve španělské lize.

Jeho protějšek Simone Inzaghi ocenil výkon svého týmu, který se po nepovedeném úvodu sezony zvedá. "Skvělý výkon proti top týmu. Vytvořili jsme si spoustu šancí, také jsme ale museli předvést výbornou obranu. Hráčům jsem k výkonu i výsledku pogratuloval," řekl šestačtyřicetiletý italský trenér.

Inzaghi dostal ve vypjatém závěru červenou kartu a v dalším kole bude nejspíš na lavičce chybět. "Teď nás čekají dvě ligová utkání a pak Plzeň. Doufám, že fanouškům dáme důvod k oslavám," dodal bývalý útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články