Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

FCSB je dobrý tým, ale my jsme také dobří, říká sparťan Olatunji

Vydařený start do sezony prožívá útočník Victor Olatunji. Gólem zajistil fotbalistům Sparty remízu 1:1 v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů s rumunským FCSB. Čtyřiadvacetiletý hráč dal v předkolech už druhý gól, stejně jako v lize, a věří v postup. "Jsem rád, že mi začátek sezony vyšel. Je to pro mě velký a důležitý první krok," řekl nigerijský fotbalista.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Sparta Praha – FCSB

Na hřiště přitom chodí většinou jako náhradník, přednost na hrotu útoku dostává český reprezentant Jan Kuchta.

Olatunji skóroval šest minut poté, co Kuchtu vystřídal, trefil se hlavou po Birmančevičově rohovém kopu.

"Atmosféra byla vynikající, fanoušci také skvělí. Bez nich bychom nebyli tam, kde jsme. Můj gól byl velmi důležitý, jsem rád, že jsem jím týmu pomohl," uvedl.

Roli žolíka zvládá. "Když jsem šel na hřiště, nebyl jsem vůbec nervózní. Je to můj job, jsem profesionál. Bral jsem to jako každý zápas," ujistil bývalý hráč Liberce.

Dočkal se pochvaly od trenéra Larse Friise. "Jsem šťastný za střídání. Máme velký tým a silný kádr, když počáteční sestavě dojde energie, je dobré, že můžeme střídat a nasadit další hráče. Právě Victor ukázal, co dokáže. V poslední době se mnohem lépe připravuje a trénuje, proto také vytváří šance pro tým a dal už několik gólů," zhodnotil dánský kouč.

Rumunský soupeř si odvezl do odvety velmi nadějný výsledek. "Neřekl bych, že je soupeř lepší, než jsme čekali. Je to velmi dobrý tým, ale my jsme také dobří," soudí Olatunji.

V nastavení skóroval ještě Kaan Kairinen, kvůli faulu Martina Vitíka však gól po intervenci videorozhodčího neplatil. "Upřímně, video jsem ještě neviděl, takže nedokážu situaci okomentovat," pokrčil africký útočník rameny.

Závěr utkání se zdál být nervózní, což by se mohlo přenést do odvety. "Nemyslím si, že bychom byli nervózní. Stále jsme byli koncentrovaní na zápas a tak to bude i v Bukurešti," ujistil útočník.

Po zápase si podal ruku s Eliasem Charalambusem, kyperským trenérem FCSB. "Známe se z Kypru, kde jsem chvíli hrál," připomněl hráč, který do české ligy zamířil z AEK Larnaka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články