Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Je to úžasná výzva a extra motivace, říká Laci před zápasem s FCSB

Těžký soupeř čeká fotbalisty Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů. Záložník pražského celku Qazim Laci se na úterní zápas těší, ale uvědomuje si sílu celku, který vyhrál rumunskou ligu. "Je to jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. Viděli jsme na videu, jakým způsobem hrají. Je to největší rumunský klub. Cítíme k nim respekt, ale uděláme pro postup všechno," řekl albánský reprezentant.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sparta se chystá na zápas s FCSB

FCSB, což je dřívější slavná Steaua Bukurešť, zvládl v Lize mistrů už dvě předkola. Nejprve proti sanmarinskému Virtusu a poté i s Maccabi Tel Aviv. Sparta ve 2. předkole vyřadila irský Shamrock Rovers. Nyní po osmi letech narazí ve stejné fázi kvalifikace na FCSB, s nímž tehdy po remíze 1:1 v Praze a prohře 0:2 v Rumunsku vypadla.

"Využijeme zkušenosti ze sezony minulé. Před rokem jsme Kodaň ve 3. předkole neporazili, uděláme ale všechno pro to, aby se to tentokrát povedlo," uvedl osmadvacetiletý záložník.

Ten upozornil na to, že v létě přišel do Sparty z Rapidu Bukurešť Emil Krasniqi, který předtím hrál i v dalším rumunském týmu CFR Kluž. "Je pro nás výhoda, že zná soupeře. S něčím nám pomůže. Moc se na ně ale nezaměřujeme, soustředíme se hlavně na to, jak chceme hrát my," podotkl záložník, který si zahrál za Albánii i na letním Euru v Německu.

Odveta se hraje příští úterý. "Vždycky je lepší hrát odvetu doma, ale jsme profesionálové. Musíme zítra vyhrát, abychom jeli do Rumunska s náskokem. Uděláme všechno pro to, abychom zvítězili," dodal bývalý hráč Ajaccia.

Vítěz vyzve v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů buď Malmö, nebo PAOK Soluň. Poraženého čeká boj o postup do hlavní fáze Evropské ligy s Lincem.

"Není prostor myslet na to, co by nás čekalo v dalším předkole. Ani ti dva potenciální soupeři nevědí, co se v jejich zápasech stane. Nejdůležitější je úterní zápas, je to pro nás úžasná výzva. V hlavách máme to, že i když minulá sezona byla skvělá, něco nám v ní chybělo. Na hřišti se budeme chtít ukázat. Doufám, že nás fanoušci poženou ještě o trochu víc než obvykle," věří Laci.

Laci má i osobní motivaci, proč se na zápas těší. Po čase se totiž setká s trenérem Eliasem Charalambusem. "Jejich trenéra znám osobně z Kypru. Přeju mu vše nejlepší a gratuluju mu k titulu s FCSB. Těším se, že se po letech potkáme," prohlásil Laci, který působil v kyperských týmech APOELu a Levadiakosu.

Že Laciho v úterý uvidí hrát se těší i Charalambus: "Ale doufám, že se po zápase budu radovat já," prohlásil bývalý reprezentant Kypru a uznal sílu Sparty.

"Čelíme velmi těžkému soupeři. Soustředíme se jen na první zápas. S každým dalším předkolem se náročnost zvyšuje, to je normální. Musíme být připraveni na těžší a těžší zápasy," řekl kouč FCSB.

"Mí hráči jsou hladoví a sní o Lize mistrů. Snít ale nestačí, musí být silní a soustředit se, protože takové zápasy jsou velmi těžké. Doufám, že si odvezeme dobrý výsledek. Ale rozhodnou oba zápasy, nejen jeden," podotkl Charalambus, který rumunský celek dovedl k prvnímu titulu po devíti letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články