Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Černý vystřídal a pomohl Rangers uhrát remízu s Dynamem Kyjev

Svou stopu v úvodních zápasech 3. předkola Ligy mistrů zanechal fotbalový reprezentant Václav Černý. Přišel na hřiště v 60. minutě a nahrávkou na vyrovnávací gól pomohl Rangers zařídit remízu 1:1 na hřišti Dynama Kyjev. Souboj možných soupeřů pražské Sparty ve 4. předkole mezi Malmö a PAOK Soluň skončil na hřišti švédského šampiona 2:2. Duel potenciálních soupeřů Slavie mezi Lille a Fenerbahce zvládl 2:1 francouzský celek. Odvety jsou na programu za týden.

Václav Černý
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Rangers prohrávali v Lublinu od 38. minuty a gólu kapitána Dynama Jarmolenka. Ve čtvrté minutě nastavení ale Černý poslal z pravé strany přesný centr na Desserse, jenž se zblízka nezmýlil. Český křídelník, který v glasgowském klubu hostuje z Wolfsburgu, dnes stejně jako při sobotním ligovém debutu odehrál závěrečnou půlhodinu.

Malmö se doma ujalo v obou poločasech vedení, soupeř ale pokaždé brzy srovnal. Hned tři branky padly po rohovém kopu. Nejprve na gólovou hlavičku Jansonna odpověděl po přímočaré akci z dorážky Taison a po změně stran si "vyměnili" zásahy po rozích Nanasi s Babou.

Vítěz dvojzápasu se v závěrečném předkole utká se Spartou, pokud Pražané postoupí přes rumunský FCSB. Úvodní utkání na Letné skončilo 1:1. Slavia hostí belgický Union Saint-Gilloise. Lille dnes doma udolalo Fenerbahce gólem v nastavení, tečovanou střelou rozhodl střídající Zhegrova.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Karabach  Ludogorec Razgrad 1:2 (0:0), Malmö  PAOK Soluň 2:2 (1:1), Midtjylland Ferencváros Budapešť 2:0 (1:0).

Ligová část:

Dynamo Kyjev  Glasgow Rangers 1:1 (1:0), Lille – Fenerbahce Istanbul 2:1 (1:0), Salcburk – Twente Enschede 2:1 (1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články