Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Neproměněná penalta, vlastní gól a porážka. Ramos prožil v Seville zápas hrůzy

Patří k základním stavebním kamenům a oporám Realu Madrid. Střetnutí se Sevillou v rámci španělské ligy si Sergio Ramos ale určitě za rámeček nedá. Na hřišti týmu neproměnil penaltu, vstřelil si vlastní gól a madridský velkoklub hrající bez celé řady opor nakonec padl 2:3. Kapitánovi hostů tak moc nezlepšil náladu ani proměněný pokutový kop v nastavení.

Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Jon Nazca

Real utrpěl šestou ligovou porážku v sezoně a dvě kola před koncem je v tabulce třetí tři body za městským rivalem Atléticem. Barcelona, jež po nedělní remíze 2:2 v "Clásicu" s Realem deklasovala ve středu 5:1 Villarreal, je jasně v čele s patnáctibodovým náskokem.

Trenér Realu Zinedine Zidane i s ohledem na blížící se finále Ligy mistrů proti Liverpoolu (26. května) udělal osm změn oproti šlágru s Barcelonou a do Sevilly odcestoval bez Toniho Kroose, Luky Modriče, Marcela i kanonýra Cristiana Ronalda.

"Vybral jsem tým, který mohl zápas v pohodě vyhrát, nic si nevyčítám. Pro hráče, kteří nastupují méně, je to škoda (že prohráli), ale nemám důvod ke kritice, dali do toho všechno," uvedl Zidane, jenž ze sestavy z "Clásica" nasadil jen Ramose, útočníka Karima Benzemu a záložníka Casemira.

Je nám líto, video expirovalo.
Real padl v Seville, Barcelona si zastřílela proti Villarrealu

Odchovanec Sevilly Ramos byl už u prvního gólu zápasu v 26. minutě, kdy mu utekl francouzský útočník Wissam Ben Yedder a poslal domácí do vedení. Těsně před poločasem zvýšil na 2:0 Miguel Layún.

Ramos mohl v 58. minutě vrátit Real do hry, ale z penalty napálil jen břevno. A aby toho nebylo málo, srazil si kapitán španělské reprezentace v 84. minutě do vlastní branky centr Gabriela Mercada.

V závěrečných minutách hosté odvrátili debakl díky brankám Borji Mayorala v 87. minutě a Ramosově tentokrát úspěšné penaltě v páté minutě nastavení. Na vyrovnání už ale Real nedosáhl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články