Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

El Clásico skončilo remízou 2:2, Atlético si komplikuje boj o druhé místo

El Clásico mezi Barcelonou a Realem Madrid skončilo smírně 2:2. Katalánský klub dvakrát ztratil vedení, ale stále drží neporazitelnost. Ač se Atléticu nepovedla příliš sezona v Lize mistrů, mohlo letos alespoň vzít zavděk triumfem v Evropské lize a druhým místem v La Lize před Realem. Vidina druhého jmenovaného úspěchu se jim ale poněkud rozpadá, Colchoneros totiž nečekaně prohráli doma s Espaňolem 0:2.

Fotbalisté Bracelony
zdroj: Reuters

Barcelona se dostala proti Realu do vedení už v desáté minutě. Roberto po povedené kombinaci nacentroval z pravé strany a Luis Suárez se z voleje trefil do protipohybu gólmana Navase. O čtyři minuty později však Real vyrovnal. Kroos přihrál na vzdálenější tyč Benzemovi, ten hlavou poslal míč před branku a Ronaldo se v běhu nemýlil. Portugalská hvězda 18. soutěžním gólem v El Clásicu dorovnala klubový rekord Alfreda di Stéfana.

Vyhrocený konec úvodního dějství přinesl množství žlutých a nakonec i červenou kartu poté, co Roberto zasáhl Marcela. Šestadvacetiletý barcelonský odchovanec se stal prvním vyloučeným hráčem katalánského velkoklubu v domácím ligovém utkání od října 2015.

Lépe do druhého poločasu vstoupili i přes oslabení domácí. Po Suárezově přihrávce si Messi poradil s obránci Realu a zakončil přesně k tyči. Dvacet minut před koncem do rychlého brejku utekl Messi, Navas si ale s jeho pokusem tentokrát poradil. Skóre se však změnilo na druhé straně, když se po Asensiově přihrávce střelou z první přesně trefil Bale a oslavil premiérový ligový gól proti Barceloně.

Slavící fotbalisté Espaňolu
zdroj: EFE

Finalista Evropské ligy Atlético nečekaně proti Espaňolu tahal za kratší konec provazu. Už v prvním poločase byl katalánský celek blízko brance, Morenovu střelu ale gólman Oblak vyrazil na tyč. Po změně stran ale už skóroval tečovanou střelou Melendo a v závěru pojistil tříbodový zisk hostů Baptistao. Espaňol vyhrál obě utkání proti Atléticu v ligové sezoně, což se mu povedlo teprve počtvrté v historii.

Ve Villarrealu ve vyrovnaném duelu dvou týmů z horní části tabulky se zaskvěli oba brankáři. Domácí Asenjo nejvíce v prvním poločase při úniku Miny, na druhé straně Neto vychytal Baccu.

Utkání Villarreal - Valencie
zdroj: EFE autor: Domenech Castelló

Nakonec přece jen valencijský brankář kapituloval, v 86. minutě ho překonal hlavou po standardní situaci kapitán "Žluté ponorky" Gaspar. Valencie zůstala čtvrtá a po prohře Betisu má jistou Ligu mistrů, Villareal je šestý.

Bilbao nastřelilo v prvním poločase dvakrát břevno a gólů se dočkalo až v závěru zápasu. V 76. minutě si naběhl na zadní tyč Muniain a hlavou poslal míč do odkryté brány. V nastaveném čase pojistil domácím tři body Aduriz.

Galicijské derby začalo lépe pro domácí Vigo. Ve 13. minutě zakončil přesně hlavou Gómez, jenž v základní sestavě nahradil na hrotu útoku zraněného kanonýra Aspase. Už jistý sestupující La Coruňa vyrovnala v 92. minutě, po dlouhém autu se prosadil ve vápně Pérez.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:

FC Sevilla - San Sebastian 1:0 (47. Banega z pen.), Girona - Eibar 1:4 (55. Aday - 9. a 38. Kike, 80. Jordan, 89. Inui), Bilbao - Betis 2:0 (76. Muniain, 90.+2 Aduriz), Vigo - La Coruňa 1:1 (13. Gómez - 90.+1 Pérez), Villarreal - Valencie 1:0 (86. Gaspar), Málaga - Alavés 0:3 (3. García, 68. Demirovič, 70. Ibai Gómez), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 0:2 (53. Melendo, 77. Baptistao), FC Barcelona - Real Madrid 2:2 (10. L. Suárez, 52. Messi - 14. Ronaldo, 72. Bale).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články