Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Velký soupeř Česka jde do boje. Je to naše poslední šance, burcuje tým Bale

Každý fotbalista by si aspoň jednou rád zahrál na mistrovství světa. Český celek se dočkal naposledy v Německu v roce 2006, kde skončil už ve skupině. Teď má další šanci, ale v konkurenci Belgie, jež je brána za jasného favorita, se bude nejspíš prát o druhé místo a tím i účast v baráži s Walesem. Ovšem ten je ještě hladovější po úspěchu, vždyť touží po šampionátu marně už třiašedesát let a hlavně jeho největší hvězda Gareth Bale v jednatřiceti letech cítí poslední šanci.

"Hrát s Walesem na mistrovství světa je můj dávný sen," řekl rozporuplný fotbalista, jehož přestup v roce 2013 z Tottenhamu do Realu Madrid za 100 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun) z něho tehdy udělal nejdražšího fotbalistu světa.

Jenže už delší čas neměl jisté místo v sestavě "bílého baletu", a proto zvolil hostování v Tottenhamu, z něhož do Španělska odešel, aby pravidelně hrál a byl připravený na letošní Euro i na kvalifikaci pro MS.

"Fotbal děláte proto, abyste hrál velké turnaje. Musíme do toho dát všechno," prohlásil kapitán waleského výběru před dnešním zápasem s favorizovanou Belgií. "Může to být naposledy, co má naše generace šanci se na šampionát kvalifikovat," dodal muž, který s Realem čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů a tým Walesu na něho hodně spoléhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští fotbalisté v kvalifikaci MS vyzvou Belgii a Wales

Už jednou se blížil postupu na MS před dvěma lety, ale pak se právě Bale zranil a bez něho Wales prohrál poslední zápas doma s Irskem a přišel i o baráž. "Seděl jsem na tribuně a měl jsem pocit, že kopu do míče také," vzpomínal Bale s tím, že nebylo lehké to zklamání ustát. To se ale nyní snaží naopak využít k tomu, aby další pokus vyšel.

"Věřím, že si z toho dokážeme vzít to pozitivní a zklamání nám pomůže k tomu, abychom šli za svým cílem ještě důrazněji. Zápas s Belgií bude těžký, ale necháme na hřišti všechno," řekl před zápasem s reprezentací přezdívanou "rudí ďáblové" a totéž na druhou může čekat tým trenéra Šilhavého v úterý v Cardiffu, kde se s Balem a spol. střetnou poprvé.

Zdroj
theguardian.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články