Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Další reprezentační změny. Tým opouští Jemelka, zapojí se Stronati a Nguyen

K české fotbalové reprezentaci se po návratu z dnešního úvodního utkání kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku připojí na zbylé dva březnové zápasy s Belgií a ve Walesu brankář Filip Nguyen a obránce Patrizio Stronati. Tým naopak opustí jiný stoper Václav Jemelka. Přímý přenos utkání Estonsko - Česko sledujte od 20:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Patrizio Stronati
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Liberecký brankář Nguyen už byl do národního celku několikrát povolán, ale start si dosud nepřipsal. Stejně je na tom i ostravský stoper Stronati, který rovněž čeká na premiérový zápas za reprezentační "áčko".

V nominaci nahradí jiného středního obránce Jemelku. Zadák belgické Lovaně byl dodatečně zařazen do týmu v pondělí těsně před srazem, ale s výpravou nakonec ze zdravotních důvodů neodcestoval k venkovnímu utkání s Estonskem do polského Lublinu, kde se zápas odehraje kvůli zpřísněným opatřením proti koronaviru v pobaltské zemi. Jemelkovi se udělalo nevolno a zůstal pod dohledem lékařů, byť měl negativní testy na covid-19.

Po utkání s Estonskem se od mužstva odpojí čtveřice hráčů z Bundesligy brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick. Zápasů v Praze s Belgií a v Cardiffu s Walesem se kvarteto nezúčastní kvůli tomu, že by po návratu z těchto zemí muselo v Německu do karantény.

Český trenér Jaroslav Šilhavý bude mít na zbylé dva březnové duely po úpravách v nominaci 22 hráčů. S Belgií se reprezentanti utkají v sobotu a ve Walesu nastoupí v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články