Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brazílie s Argentinou si nedohraný zápas dají znovu

V září se zápas kvalifikace mistrovství světa mezi Brazílií a Argentinou nedohrál, teď se rozhodlo, že se bude opakovat. Tehdy si policie v Brazílii přišla na trávník pro čtyři argentinské fotbalisty, kteří byli podezřelí, že po příletu do země lhali úřadům, aby nemuseli do karantény. Případ řešila světová federace FIFA.

Brazílie - Argentina
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

FIFA zároveň uložila brazilské asociaci pokutu 550 tisíc švýcarských franků (12,8 milionu korun) za porušení bezpečnostních předpisů a opuštění hřiště. Jejich soupeř obdržel za stejné provinění a nedodržení povinností souvisejících s bezpečností a přípravou na zápas sankci 250 tisíc (5,8 milionu korun).

Potrestána byla i čtveřice argentinských hráčů Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso a Cristian Romero. Kvůli porušení pravidel o karanténě dostali zákaz startu ve dvou utkáních FIFA.

Zápas tradičních rivalů v Sao Paulu byl 5. září po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu. Ti přišli na hřiště v doprovodu policistů a upozorňovali, že v sestavě argentinského týmu jsou čtyři hráči z anglické ligy, kteří porušili karanténu. Měli do ní zamířit v souladu s opatřeními proti šíření koronaviru. Argentinci se krátce nato jako první odebrali do šaten a rozhodčí zhruba hodinu po výkopu zápas ukončil.

Termín ani místo náhradního duelu zatím FIFA nestanovila. Brazílii a Argentině patří v jihoamerické kvalifikační skupině první dvě příčky a mají už jistou účast na mistrovství světa v Kataru. V kvalifikaci zbývá oběma týmům odehrát ještě další dva zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články