Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítězná série Brazílie v kvalifikaci skončila, Kanárci uhráli v Kolumbii jen bezbrankovou remízu

Vítězná série fotbalistů Brazílie v kvalifikaci mistrovství světa po devíti zápasech skončila. V Kolumbii uhráli Brazilci jen bezbrankovou remízu, bez porážky ale i nadále vedou tabulku jihoamerické zóny CONMEBOL. Druhá Argentina, která dosud rovněž neprohrála, snížila po vítězství 3:0 nad Uruguayí náskok rivalů na šest bodů.

Utkání Kolumbie - Brazílie
zdroj: EFE autor: Ricardo Maldonado Roso

Skóre v Buenos Aires otevřel v závěru prvního poločasu šťastnou trefou Lionel Messi. Jeho centr do šestnáctky minul jak útočník Nicolás González, tak brankář Fernando Muslera a míč zapadl do branky.

O šest minut později zvýšil na 2:0 po dorážce neproměněné šance Lautara Martíneze Rodrigo de Paul. Martínez si spravil chuť po přestávce, kdy pečetil skóre na 3:0.

"Odehráli jsme skvělý zápas. Všechno fungovalo perfektně," pochvaloval si Messi, jak jeho tým přestál úvodní nápor hostů.

"Uruguay vyčkává a vytváří nebezpečné situace. Jakmile jsme ale dali první gól, začali jsme mít víc prostoru a další branky přišly," dodal.

Třetí místo v tabulce patří Ekvádoru, který nečekaně podlehl poslední Venezuele 1:2. Stejně bodů má i čtvrtá Uruguay, pro niž v Argentině po osmi zápasech skončila série bez porážky.

Pátá je Kolumbie, která naopak pod vedením trenéra Reinalda Ruedy neprohrála už sedm utkání v řadě.

Přímý postup na šampionát v Kataru v příštím roce si zajistí první čtyři týmy tabulky jihoamerické části kvalifikace, pátý čeká baráž.

Kvalifikace MS 2022 - zóna CONMEBOL:

Argentina - Uruguay 3:0 (2:0)
Branky: 38. Messi, 44. De Paul, 62. L. Martínez.

Chile - Paraguay 2:0 (0:0)
Branky: 69. Brereton, 72. Isla. ČK: 74. Aranguiz - 89. Alderete.

Bolívie - Peru 1:0 (0:0)
Branka: 83. R. Vaca. ČK: 76. H. Vaca (Bolívie).

Venezuela - Ekvádor 2:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Machís, 64. Bello - 37. Valencia z pen.

Kolumbie - Brazílie 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články