Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Brazilská policie vyšetřuje argentinské fotbalisty, kvůli nimž se nedohrál zápas v Sao Paulu

Lhát se nemá. To se potvrdilo i čtveřici argentinských fotbalových reprezentantů, kvůli nimž se nedohrál nedělní zápas kvalifikace mistrovství světa v Sao Paulu. Brazilská policie začala vyšetřovat Emiliana Martíneze a Emiliana Buendía z Aston Villy i Giovanniho Lo Celsa a Cristiana Romera z Tottenhamu, kteří jsou podezřelí, že po příletu do země lhali úřadům, aby nemuseli do karantény. Případem se také začala oficiálně zabývat světová federace FIFA.

Diskuze v utkání mezi Brazílií a Argentinou za dohledu Neymara s Messim
zdroj: Reuters autor: Amanda Perobelli

Aby fotbalisté nemuseli do povinné čtrnáctidenní izolace pro návštěvníky z Velké Británie, tak podle brazilské agentury pro zdravotnický dohled Anvisa tvrdili imigračním úředníkům, že v poslední době nebyli v Británii ani jiné zemi, kterou má Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

Tři z nich poté nastoupili v základní sestavě a přímo na hřiště si pro ně přišli zástupci agentury v doprovodu policie. "Nechtěli jsme zápas narušit, ale bylo nám dovoleno zasáhnout až ve chvíli, kdy už se hrálo," řekl šéf Anvisy Alex Campos.

Podle něj vedení argentinské reprezentace o povinné karanténě pro čtveřici hráčů z Británie vědělo od soboty. "Mohli jsme je deportovat hned, ale doporučili jsme karanténu. O tom, že jejich hráči vstoupili do země na základě falešných informací, jsme jim řekli ráno a potom i na odpolední schůzce," uvedl Campos.

Agentura AP uvedla, že brazilský svaz o všech konkrétních pravidlech proti šíření koronaviru informoval nejbližší kvalifikační soupeře včetně Argentiny i jihoamerickou konfederaci CONMEBOL už v červenci a poté znovu začátkem srpna.

FIFA oznámila, že zahájila disciplinární řízení s oběma národními federacemi. "Oba týmy byly vyzvány, aby poskytly další informace o faktech, které vedly k přerušení zápasu. Dále se jimi bude zabývat disciplinární komise," uvedla federace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články