Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Předpověď manažera se vyplnila. Já mu ale nevěřil. Jsem překvapen, řekl o nominaci Jurásek

Do dvou let budeš v reprezentaci. Takovou budoucnost Davidu Juráskovi předpovídal manažer, když přestupoval z druholigového Prostějova do Mladé Boleslavi. V současnosti dvaadvacetiletý levý bek pražské Slavie tehdy nevěřil a ani nyní nepočítal s tím, že by se mohl dostat do týmu pro nadcházející první dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. O to víc si vše užívá a přiznává, že mu na úvodním srazu pomáhá i účast dalších pěti nováčků. 

David Jurásek na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Překvapený jsem určitě byl, samozřejmě příjemně. Dozvěděl jsem se to od pana (šéfa Slavie Jaroslava) Tvrdíka asi den před nominací, ale říkal jsem si, že dokud to není oficiální od repre, tak tomu takovou váhu dávat nebudu. Nominace pak vyšla, když jsme zrovna měli trénink. Když jsem šel do kabiny, kluci, co byli uvnitř, to už věděli a gratulovali," řekl Jurásek v Praze, kde se národní mužstvo chystá na páteční domácí vstup do kvalifikace proti Polsku.

Věkem ještě člen reprezentace do 21 let si premiérovou pozvánku do národního A-týmu vysloužil díky výkonům v pražské Slavii, kam přestoupil vloni v únoru z Mladé Boleslavi a postupně se zabydlel v základní sestavě.

"Když jsem šel z Prostějova do Mladé Boleslavi, tak jsme se s mým manažerem panem Krobem bavili o tom, jaké mám cíle do budoucna. A on tehdy řekl, že to do dvou let vidí na reprezentaci. V tu chvíli jsem mu teda moc nevěřil, ale nakonec to vyšlo, že jsem to ještě stihl," uvedl s úsměvem Jurásek.

Spolu s ním je v nominaci kouče Jaroslava Šilhavého nezvykle hned pět dalších nováčků včetně jmenovce a spoluhráče ze Slavie Matěje Juráska, s nímž ho nepojí žádný příbuzenský vztah. "Mám z toho radost, že je tu i Matěj. Myslím, že si to svými výkony zasloužil," řekl Jurásek.

"Zatím jsme měli teprve jeden trénink, takže se zatím rozkoukávám. Tím, že nás je tu hodně nováčků, to všem pomáhá zapadnout do týmu. Je tady také hodně kluků ze Slavie, což je pro mě osobně dobré, že líp zapadnu," doplnil autor čtyř ligových branek.

Byl by nadšený, kdyby se v pátečním zápase proti Polsku dostal rovnou do základní sestavy. Tím spíš, že se bude hrát v Edenu, kde sídlí Slavia. "Samozřejmě je to věc trenéra. Pokud tam budu, budu samozřejmě rád. Podle mě je tu každý hráč s tím, že by chtěl, takže i já. Navíc je to na stadionu, který znám, takže by to pro mě bylo příjemnější," konstatoval Jurásek.

V národním týmu je šest hráčů ze Slavie i Sparty. Oba pražské kluby spolu bojují o ligový titul, Juráskův tým vede tabulku před Letenskými jen o skóre. "Zatím to mezi námi není nějak na nože a doufám, že ani nebude," podotkl Jurásek s úsměvem. "Ale já se takhle s klukama, co znám, špičkuju furt. Znám se s klukama z jednadvacítky, s Láďou Krejčím se znám z Brna. Takže mezi námi takové věci probíhají pravidelně," doplnil.

Vloni na podzim postoupil s jednadvacítkou na mistrovství Evropy, které je na programu v červnu, kdy bude hrát i "áčko". "Určitě bych si tam rád zahrál. Když jsme to vybojovali, kdo by nechtěl hrát na Euru? Ale zatím jsme to neřešili. Komunikace (mezi áčkem a jednadvacítkou) bude probíhat, až to bude aktuální, což teď není. Teď je na to ještě čas," řekl Jurásek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články