Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbalista roku Schick se léčí konzervativně a říká: Vždy jsem se ze všeho dostal

Z vleklého zranění třísel by se mohl Patrik Schick dostat dle vlastních slov za tři až čtyři týdny. Sedmadvacetiletý útočník se po dohodě s Leverkusenem léčí u profesora Pavla Koláře a zdravotní problém řeší konzervativní cestou bez nutnosti operačního zákroku. Schick o tom informoval poté, co byl vyhlášen nejlepším českým fotbalistou uplynulého roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick obhájil vítězství v anketě Fotbalista roku

Schicka trápí potíže s tříslem delší dobu. Už před sezonou se podrobil operaci, problémy se mu však od druhé poloviny října vracejí. Aktuálně je opět mimo hru a bude muset vynechat úvodní zápasy reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Polsku a v Moldavsku.

"V létě jsem měl první operaci třísel a od té doby se to se mnou táhne. Stalo se to pak na tréninku před (říjnovým) utkáním s Wolfsburgem při střelbě – při jedné ráně mě píchlo v oblasti třísel. První vyšetření neukázalo žádné zranění nebo nic svalového. Takže se zdálo, že to není nic vážného. Že když nebudu na jeden zápas, měl bych být stoprocentně na ten další," řekl Schick.

"Bohužel, bolest nemizela, byla furt stejná a trvá doteď. Když jsem před třemi čtyřmi týdny začal hrát, v to období jsem byl 10 až 14 dnů kompletně zdravý, necítil jsem žádnou bolest. Ale zničehonic jsem se jeden den probudil a bylo to zpátky," doplnil.

Připustil, že vzhledem k nečitelnosti zranění prožívá jedno z nejtěžších období kariéry. "Je to pro mě složité, ale vždy jsem se ze všeho dostal a věřím, že se dostanu i teď. Můj návrat i po konzultaci se specialisty je do tří čtyř týdnů možný, ale samozřejmě těžko říct," dodal Schick.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články