Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vypadnutí Schicka další změny neznamená. Šilhavý náhradníka povolávat nebude

Ač Patrik Schick nakonec na reprezentační sraz kvůli zranění nedorazí, kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý žádnou náhradu pro úvodní duely mistrovství Evropy proti Polsku a v Moldavsku povolávat nebude. V Praze se mu hlásilo 24 hráčů, z toho tři brankáři.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace zahájila přípravu na Polsko, trénoval i Coufal

V nominaci na úvodní dva letošní zápasy reprezentace je nezvykle hned šestice nováčků David Douděra, Martin Vitík, Lukáš Sadílek, Tomáš Čvančara a David a Matěj Juráskové. Místo nejlepšího střelce Schicka, který má vleklé problémy s tříslem, Šilhavý nikoho dodatečně povolávat nebude, neboť má v kádru další čtyři útočníky. Od 15:00 mělo mužstvo první trénink, večer se pak tým zúčastní vyhlášení ankety o nejlepšího českého hráče roku.

Na sraz dorazil i bek West Hamu a jedna z opor národního celku Vladimír Coufal, který kvůli zdravotním potížím vynechal posledních pět soutěžních zápasů. "Vláďa měl nějaké problémy s patou, ale momentálně je na tom tak, že dělá vše pro to, aby byl připraven na pátek. Co se týče naší strany, jsme v každodenním kontaktu s West Hamem a předáváme si informace. Věříme, že Vláďa bude na Polsko připraven," konstatoval manažer národního týmu Tomáš Pešír, podle něhož jsou všichni další hráči v nominaci v pořádku.

V dalších dnech se reprezentanti budou v Praze připravovat na páteční vstup do kvalifikace v Edenu proti Polsku, které je papírově nejtěžším soupeřem v pětičlenné skupině E. O tři dny později se Šilhavého svěřenci představí v Moldavsku. Zbylými soupeři v kvalifikaci budou Albánie a Faerské ostrovy.

"Máme několik změn, noví mladí kluci si svými výkony o nominaci jasně řekli. Hážeme za hlavu klubové starosti, věříme, že společně úvodní těžký páteční krok zvládneme," citoval web Fotbalové asociace ČR (FAČR) Šilhavého. "Bude to letos pořádný frmol, už na konci roku budeme vědět, zda se nám náš plán podařilo splnit," dodal.

Reprezentanty přišel na úvod srazu podpořit předseda FAČR Petr Fousek. "Cíl na úvod je jasný – zvládnout nejbližší dvojzápas a vykročit správně do kvalifikace pro Euro v Německu, na které je povinností postoupit. Zápas s Polskem je vyprodán několik měsíců, od FAČR máte absolutní podporu. Věřím, že postup zvládneme," uvedl Fousek.

Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí první dva týmy z každé skupiny. O zbylá tři místa na turnaji se v play-off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Český celek od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběl, předloni na kontinentálním šampionátu došli Šilhavého svěřenci do čtvrtfinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články