Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

SESTŘIH: Srdnatý vzdor nestačil. Plzeň v deseti padla ve Florencii v prodloužení

Fotbalová Plzeň se marně snažila posunout své pohárové maximum do semifinále Evropské konferenční ligy. Ve Florencii se proti Fiorentině většinu zápasu bránila a v 67. minutě ještě přišla o vyloučeného Cadua, přesto se probránila až do prodloužení. Tam se ale domácí hráči dvakrát trefili do Jedličkovy branky, který dlouho Viktorii držel, a ukončili plzeňskou cestu Evropou.

Fiorentina v úvodu zápasu vypadala na to, že chce trochu vytáhnout obranu soupeře, s níž si v Plzni nevěděla rady. Tady plzeňští hráči naznačili, že i oni umějí být nebezpeční. Ale Harnáč v náběhu těsně minul Kopicův centr kousek před brankářem Fiorentiny.

Ta se pak rychle vrátila do role favorita a na rozdíl od plzeňského zápasu hodně důrazně naznačila, že umí být nebezpečná. Ovšem gólman Jedlička v brance českého týmu čaroval, když zlikvidoval dvě šance Belottiho a Kuameho. A když nezasáhl on, tak měl dobře postavenou branku a Belotti trefil jen tyč, Kuame břevno.

Inu, štěstí přeje připraveným. Každopádně vytáhlý chlapík s knírkem v brance Viktorie byl hlavní příčinou, proč se skóre neměnilo ani když Gonzalez z vyložené pozice netrefil jeho bránu.

Ve druhém poločase pokračoval nápor italského celku, ale šance už se nerodily tak často. Pak ale dostal Cadu za faul zezadu na Doda v 67. červenou kartu a Plzeň už se soustředila jen na obranu. Ovšem italský celek, do jehož řad nastoupil v 75. minutě i český reprezentant Barák, sice měl jasnou převahu a hrálo se jen na polovině českého týmu, ale nebezpečí téměř nehrozilo.

Rozhodlo se v prodloužení, kdy se trefili Gonzalez a Biraghi, a byl konec plzeňských nadějí.

ACF Fiorentina - Viktoria Plzeň 2:0 po prodl.

Branky: 92. González, 108. Biraghi. Rozhodčí: Gil Manzano - Barbero, Nevado - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Ranieri, González - Chorý, Řezník. ČK: 67. Cadu (Plzeň). Diváci: 19 418. První zápas: 0:0, postoupila Fiorentina.

Fiorentina: Terracciano - Dodo (88. Faraoni), Milenkovič, Ranieri, Biraghi - Arthur Melo (66. Lopez), Mandragora (91. Martínez Quarta) - González (98. Sottil), Beltrán (75. Barák), Kouamé - Belotti (88. Ikoné). Trenér: Italiano.
Plzeň: Jedlička - Hranáč, Hejda, Jemelka - Kopic (106. Mosquera), Červ (90.+5 Traoré), Kalvach (101. Dweh), Cadu - Vydra (56. Kliment), Šulc - Chorý (70. Řezník). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články